Piesă de milioane de dolari, găsită la un târg de vechituri. ”Este cea mai incredibilă descoperire”

Piesă de milioane de dolari, găsită la un târg de vechituri. ”Este cea mai incredibilă descoperire”

Un negustor de metale american, care cumpărase un ou de aur de la o piaţă de vechituri a descoperit în cele din urmă că piesa este un ou Faberge imperial căruia i se pierduse urma. Bijuteria este estimată la aproape 24 milioane de euro.

Cumpărătorul a plătit oul cu 14.000 dolari acum câţiva ani, sperând să realizeze un profit revânzând aurul din care era fabricat. Proprietarul nu a reușit să găsească cumpărător, așa că oul a rămas intact, scrie Agerpres. Căutând pe internet, posesorul american şi-a recunoscut oul când a citit un articol al lui Keran McCarthy, director al casei de antichități Wartski, specializată în operele Faberge. Expertul a stabilit că oul de aur, aşezat într-o bucătărie din Midwest, este comoara imperială rătăcită. ”Este cea mai incredibilă descoperire”, spune Kieran McCarthy. Oul ”a călătorit din oraşul imperial Sankt Petersburg până în interiorul Statelor Unite. Povestea merită să fie spusă fiindcă ar fi putut dispărea foarte uşor”, a adăugat el. Un colecționar privat a cumpărat oul evaluat la 24 de milioane de euro. Oul, care cuprinde un ceas Vacheron Constantin, a fost realizat de bijutierul rus Karl Faberge şi oferit ţarului Alexandru al III-lea şi soţiei sale, Maria Fiodorovna, de Paşte, în 1887. Obiectul de 8,2 cm, aşezat pe un suport cu trei picioruşe, este al treilea din cele 50 de ouă confecţionate de casa Faberge pentru familia imperială rusă, între 1885 şi 1916, şi unul din cele opt date dispărute. Potrivit experţilor, doar două ar mai fi în circulaţie, restul pierzându-se în timpul revoluţiei ruse.

Se ştie însă sigur că 10 dintre aceste frumoase bijuterii se află la Kremlin, 2 în posesia reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii, iar 12 dintre ele se află în America, fiind cuparate de un celebru om de afaceri. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. Cine a răsturnat regimul Ianukovici? Nu cumva chiar Moscova?
  • CAZUL PIATRA NEAMŢ. Bande de copii terorizează oraşul, iar poliţia doarme cu legea în mână
  • Gâdea şi Badea, Dom’ Profesor vă pregăteşte ceva

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Fete PENIBILE în cluburi. Distracţia s-a transformat într-un spectacol jenant | GALERIE FOTO
  • ÎNAINTE ŞI DUPĂ. Cum ar arăta filmele dacă nu ar exista efectele speciale | GALERIE FOTO
  • Oamenii cărora le-au crescut COARNE. De ce li s-a întâmplat aceasta: Părerea MEDICILOR / Galerie Foto şi VIDEO