Pictură pentru un mobilier regal

Pictură pentru un mobilier regal

Recondiționarea obiectelor de mobilă ar putea fi mai avantajoasă decât înlocuirea lor, în special atunci când piesele sunt din lemn natural și preferați decorațiunile clasice, de tip „fairytale”. Puteți avea „o căsuță din turtă dulce”, ca din povești, modifi când ușor și rapid vechiul mobilier, prin tehnica picturii pe lemn

Culorile uni, adică fără imprimeuri sau variații, dau un aer proaspăt oricărei locuințe. Dar dacă vreți să ieșiți din zona de confort stilistic total și să încercați o îmbogățire cromatică și chiar regală a casei, puteți apela la pictura pe mobilă. Orice piesă de mobilier poate lua un aer regal dacă aveți imaginație și îndemânare.

Vopsirea și pictura, două lucruri diferite

Ne puteți urmări și pe Google News

Puteți apela la un specialist în arte și să vă lăsați mobilierul pe mâna lui, pentru a decide stilul și linia cromatică a viitoarei picturi, însă pentru niște modele simple și de bun gust vă puteți descurca și singuri. În primul rând, vopsirea și pictura mobilierului sunt procese diferite și necesită ustensile diferite.

Vopsirea totală a unui corp de mobilă trebuie să treacă, mai întâi, prin procesul de nivelare cu hârtie abrazivă, pentru a îndepărta toate imperfecțiunile. Apoi, straturile de vopsea trebuie aplicate succesiv de trei ori, lăsând timp de uscare între ele. În ceea ce privește pictura, lucrurile stau mult mai simplu: aveți nevoie de vopsea pentru lemn, lac și/sau trafalet cu model ștanțat.

Culorile

Pentru a merge la sigur, atât din punct de vedere al melanjului cu restul obiectelor din încăpere, cât și cu procesul migălos al picturii, specialiștii recomandă evitarea nuanțelor închise. Bleu, alb, lila, roz, galben, auriu și argintiu sunt culori care nu lasă să se vadă cu ochiul liber micile imperfecțiuni create de o mână neantrenată în arta desenului și, în același timp, aceste culori calde sunt cel mai ușor de asortat.

Unde găsim modele

În marile magazine de bricolaj regăsiți trafalet gata ștanțat cu diverse modele, dar și șabloane care să ajute pictorul de ocazie să realizeze desene simetrice. Vopselurile pot fi mate sau lucioase, iar lacul care se dă obligatoriu la final vine, de asemenea, în aceste două variante.

Costuri

Costurile pot fi mai mari dacă doriți să cumpărați mai multe culori, iar acestea vin în recipiente mari. Pentru a nu face risipă de bani sau de material, puteți cumpăra din centrele de bricolaj și construcții doze mici de vopsea tip tester. Prețul unui trafalet cu model variază între 30-60 de lei, iar un set de pensule fine costă circa 15 lei.