Editura Evenimentul si Capital

Petre “Apud” Tobă şi revoluţionarul Tiberiu Niţu. Două personaje compromise care îşi pun instituţiile în lumină jenantă

Malin Bot
Autor: | | 42 Comentarii | 4921 Vizualizari

Scandalul coloanelor oficiale aduce iar în dezbaterea publică două personaje care şi până acum erau subiectul unor controverse puternice. Petre Tobă şi Tiberiu Niţu se ţin cu dinţii de funcţii, atitudinea lor afectând grav şi imaginea instituţiilor pe care le conduc.


Pe aceeaşi temă: Unde erau sindicatele polițiștilor când Oprea abuza Poliția Rutieră ca un dictator dintr-o țară bananieră?Ce încredere mai poate avea un simplu cetăţean în Poliţia Română când vede că un fost şef al acestei instituţii, actual ministru, este un impostor academic şi un politruc care a pus zeci de poliţişti în mii de situaţii ilegale?

Cum îşi imaginează domnul Petre „Apud” Tobă că îl privesc profesioniştii din MAI, după ce au aflat că, în calitate de şef al Poliţiei Române, a pus ilegal la dispoziţia ministrului zeci de colegi de la Poliţia Rutieră, până când unul dintre ei a ajuns să moară într-o astfel de deplasare ilicită?

Asta după ce acelaşi domn Tobă se dovedeşte un pungaş intelectual care a reuşit să producă cel mai grosolan plagiat din câte a văzut până acum România. Şi sunt mulţi plagiatori de elită în ţara noastră!

Cum îşi imaginează domnul procuror general Tiberiu Niţu că poate sta la conducerea Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în acelaşi timp să fie în situaţia de a da „cu subsemnatul” în faţa unui procuror DNA, într-un dosar penal.

Ce încredere crede domnul Niţu că poate avea publicul într-o instituţie condusă de un personaj despre care o ţară întregă vede zilnic la TV că a beneficiat de un privilegiu ilegal, că fuge din faţa instituţiei cu maşina vraişte şi cricul la vedere, că e chemat să scrie declaraţii pe la DNA.

Asta după ce acelaşi domn Niţu umblă deja cu multe alte tinichele agăţate de coadă, de la modul dubios în care s-a declarat revoluţionar, pentru a obţine beneficii, până la mandatul  absolut insipid, incolor şi inodor în care singura performanţă a fost clasarea dosarului Revoluţiei, pentru liniştea tovarăşului Ion Iliescu.

Ambele personaje aflate acum în situaţii degradante, în primul rând pentru instituţiile pe care încă le conduc, au în comun şi o aroganţă siderantă. Refuză să-şi asume răspunderea şi trec impasibili pe lângă jurnaliştii care au să le pună foarte multe întrebări. În mintea lor nu au greşit cu nimic şi nu au pentru ce să dea explicaţii.

Jandramii au bruscat ziariştii care erau curioşi să afle ce are de spus domnul Petre „Apud” Tobă despre coloanele ilegale puse la dispoziţia lui Gabriel Oprea şi despre furtul intelectual comis.

Ziua următoare Tiberiu Niţu a fost filmat cu roata de rezervă la vedere, după ce a încercat să scape de ziarişti intrând intempestiv limuzina de lux BMW, într-o manieră care a făcut să-i sară uşa de la portbagaj.

Tiberiu Niţu invocă acum buna-credinţă, încercând să convingă publicul că nu avea reprezentarea faptului că beneficiază ilegal de coloana oficială din moment ce a încheiat un protocol cu MAI. Este o justificare doar aparent pertinentă, pentru că Ministerul Public are un Birou Juridic care trebuie să avizeze toate aceste documente.


 

Ieri am avut o discutie foarte interesanta despre "revolutionarul" Tiberiu Nitu care fugea din sediul Parchetului...

Posted by Malin Bot on Thursday, January 28, 2016


Dacă Tiberiu Niţu nu ştia legea care permite numai preşedintelui, prim-ministrului şi şefilor camerelor să beneficieze de coloana oficială, Biroul Juridic avea obligaţia să depisteze această realitate juridică şi să nu dea aviz pentru semnarea protocolului.

Sunt foarte curios dacă domnul Niţu a cerut un astfel de aviz înainte să semneze cu Gabriel Oprea actul pe care îl invocă acum.

Însă, dincolo de toate prevederile legale care vor determina deznodământul penal al acestui caz, se află lucruri de bun-simţ ce ţin de mentalitate şi caracter.

Ce mentalitate şi ce caracter trebuie să ai tu, ditamai procurorul general al republicii, să nu-ţi ajungă limuzina cu girofar şi escorta de la SPP şi să vrei coloane oficiale care să te aducă de acasă ca la defilarea de 1 Decembrie, cu surle şi trâmbiţe?

Este clar că Tobă şi Niţu au o mentalitate, un caracter şi un coeficient de inteligenţă care nu le permit să realizeze că au ajuns într-o situaţie degradantă pentru ei  şi să priceapă că afectează grav instituţiile pe care le reprezintă. Poate le atrage cineva atenţia că e timpul să plece.
 
 


Blog: ”Libertatea cuvântului ne aparţine nouă şi nimic nu poate să o îngrădească, dacă noi nu vrem asta”

Facebook: pagina publică

Humanitas: pagina de autor

Video: pagina de Youtube

Google+: pagina personală

 
 

Citiţi mai multe:


 


Participă, alături de cititorii din comunitatea evz.ro, la dezbatere.

Primul SITE DE ȘTIRI din România în care TU esti PARTENER egal cu JURNALIȘTII

Jurnaliştii şi cititorii, parteneri egaliVezi mai jos opiniile cititorilor despre acest editorial și comentariile pe tema propusă dezbaterii și SPUNE ȘI TU ce părere ai!
Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate