Editura Evenimentul si Capital

Petre “Apud” Tobă şi revoluţionarul Tiberiu Niţu. Două personaje compromise care îşi pun instituţiile în lumină jenantă

Malin Bot
Autor: | | 42 Comentarii | 4929 Vizualizari

Scandalul coloanelor oficiale aduce iar în dezbaterea publică două personaje care şi până acum erau subiectul unor controverse puternice. Petre Tobă şi Tiberiu Niţu se ţin cu dinţii de funcţii, atitudinea lor afectând grav şi imaginea instituţiilor pe care le conduc.


Pe aceeaşi temă: Unde erau sindicatele polițiștilor când Oprea abuza Poliția Rutieră ca un dictator dintr-o țară bananieră?Ce încredere mai poate avea un simplu cetăţean în Poliţia Română când vede că un fost şef al acestei instituţii, actual ministru, este un impostor academic şi un politruc care a pus zeci de poliţişti în mii de situaţii ilegale?

Cum îşi imaginează domnul Petre „Apud” Tobă că îl privesc profesioniştii din MAI, după ce au aflat că, în calitate de şef al Poliţiei Române, a pus ilegal la dispoziţia ministrului zeci de colegi de la Poliţia Rutieră, până când unul dintre ei a ajuns să moară într-o astfel de deplasare ilicită?

Asta după ce acelaşi domn Tobă se dovedeşte un pungaş intelectual care a reuşit să producă cel mai grosolan plagiat din câte a văzut până acum România. Şi sunt mulţi plagiatori de elită în ţara noastră!

Cum îşi imaginează domnul procuror general Tiberiu Niţu că poate sta la conducerea Parchetului de la lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi în acelaşi timp să fie în situaţia de a da „cu subsemnatul” în faţa unui procuror DNA, într-un dosar penal.

Ce încredere crede domnul Niţu că poate avea publicul într-o instituţie condusă de un personaj despre care o ţară întregă vede zilnic la TV că a beneficiat de un privilegiu ilegal, că fuge din faţa instituţiei cu maşina vraişte şi cricul la vedere, că e chemat să scrie declaraţii pe la DNA.

 

Asta după ce acelaşi domn Niţu umblă deja cu multe alte tinichele agăţate de coadă, de la modul dubios în care s-a declarat revoluţionar, pentru a obţine beneficii, până la mandatul  absolut insipid, incolor şi inodor în care singura performanţă a fost clasarea dosarului Revoluţiei, pentru liniştea tovarăşului Ion Iliescu.

Ambele personaje aflate acum în situaţii degradante, în primul rând pentru instituţiile pe care încă le conduc, au în comun şi o aroganţă siderantă. Refuză să-şi asume răspunderea şi trec impasibili pe lângă jurnaliştii care au să le pună foarte multe întrebări. În mintea lor nu au greşit cu nimic şi nu au pentru ce să dea explicaţii.

Jandramii au bruscat ziariştii care erau curioşi să afle ce are de spus domnul Petre „Apud” Tobă despre coloanele ilegale puse la dispoziţia lui Gabriel Oprea şi despre furtul intelectual comis.

Ziua următoare Tiberiu Niţu a fost filmat cu roata de rezervă la vedere, după ce a încercat să scape de ziarişti intrând intempestiv limuzina de lux BMW, într-o manieră care a făcut să-i sară uşa de la portbagaj.

Tiberiu Niţu invocă acum buna-credinţă, încercând să convingă publicul că nu avea reprezentarea faptului că beneficiază ilegal de coloana oficială din moment ce a încheiat un protocol cu MAI. Este o justificare doar aparent pertinentă, pentru că Ministerul Public are un Birou Juridic care trebuie să avizeze toate aceste documente.


 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

FACEBOOK

Articole salvate