Editura Evenimentul si Capital

Peste 600 de foști parlamentari primesc pensii speciale de milioane de euro

Autor: | | 7 Comentarii | 1799 Vizualizari

EVZ a aflat, în exclusivitate, că 607 foşti deputaţi şi senatori primesc pensii speciale în valoare totală de aproape 21 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) pe an. Numele lor este ținut secret

Parlamentarii şi-au votat pensii speciale în 2015, spunând că vechimea în Parlament nu li se calculează la pensie, aşa că au nevoie de o compensaţie. EVZ a aflat că numărul foştilor parl a m e n t a r i care primesc pensii speciale este de câteva ori mai mare decât cel anunţat iniţial - 100 de parlamentari şi pensii de maximum 4.000 de lei -, la fel şi sumele primite de aceştia.

3.000 de lei, media la Senat

Statul român cheltuie cu pensia specială a foştilor senatori câte 2.982 de lei pe lună pentru fiecare ales, potrivit datelor oficiale obţinute de EVZ de la Senat. În total, un număr de 184 de foşti senatori încasează pensii speciale de 548.742 de lei pe lună. Povara anuală pentru statul român devine, astfel, de 6,5 milioane de lei (peste 1,4 milioane de Euro). Cei mai mulţi dintre foştii senatori încasează o pensie specială de 2.033 de lei. Cele mai mari pensii speciale la Senat sunt cuprinse între 6.000- 6.100 de lei pe lună, printre fericiţii beneficiari fiind 15 foşti senatori. Numele acestora este confidenţial, ne-a informat Senatul.

Peste 400 de deputaţi

Un fost deputat care ia pensie specială costă statul român, în medie, câte 2.781 de lei pe lună. Potrivit unui raport oficial al Camerei Deputaţilor, 423 de foşti deputaţi primesc în total pensii speciale de 1.176.458 de lei pe lună. Povara anuală pentru stat devine, astfel, de 14.117.496 de lei (peste 3 milioane de Euro). Cei mai mulţi dintre foştii deputaţi încasează o pensie specială de 2.033 de lei. Cele mai mari pensii speciale ale deputaţilor sunt cuprinse între 6.098 de lei şi 6.140 de lei, în această situaţie fiind 33 de foşti deputaţi. Şi numele lor este confidenţial

Corupţii nu primesc nimic

Parlamentarii primesc pensii speciale numai la încetarea mandatului şi numai celor care îndeplinesc condiţiile vârstei standard de pensionare. Se cumulează cu orice tip de pensie, precum şi cu orice alte venituri realizate. Pensia se calculează pentru maximum trei mandate, iar parlamentarii care nu au efectuat cel puţin un mandat complet nu primesc nimic. De asemenea, parlamentarii condamnaţi definitiv pentru comiterea, în calitate de deputat sau senator, a infracţiunilor de luare de mită, dare de mită, trafic de influenţă, nu primesc nici ei pensia specială.

Vinerea viitoare veți putea citi informații despre pensiile acordate eroilor luptei anticomuniste.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate