Editura Evenimentul si Capital

Medicamentele folosite de consumatori. Ce cuprinde Raportul european pe droguri

Autor: | | 0 Comentarii | 924 Vizualizari

În raportul european de monitorizare al drogurilor au fost semnalate, anul trecut, 81 de substanţe psihoactive noi ce figureaza in prin sistemul de avertizare rapidă al UE.

Raportul european pe droguri a semnalat canumarul substantelor noi depistate pe piaţa drogurilor au fost destinate utilizării legale ca medicamente. Uneori, acestea sunt comercializate ca medicamente, în alte cazuri sunt vândute clandestin ca droguri ilegale, precum heroina, sau ca „droguri legale”, „substanţe chimice pentru cercetare” și chiar ca „suplimente alimentare”. Printre medicamentele semnalate ca ar fi fost utilizate de consumatorii de droguri prin injectare se regăsesc: pregabalinul – administrat pentru tratamentul durerii neuropate, epilepsiei și anxietăţii generalizate, tropicamida – administrată în timpul controlului oftalmologic pentru dilatarea pupilelor și carfentanilul – un analgezic opioid folosit pentru tranchilizarea animalelor mari.

Printre alte medicamente raportate de curând prin sistemul de avertizare rapidă se numără: fenazepamul, o benzodiazepină vândută ca benzodiazepină „legală”, ca „substanţă chimică pentru cercetare” și sub forma medicamentului controlat diazepam, precum și fenibutul – un anxiolitic administrat în tratamentul dependenţei de alcool în Rusia, vândut online ca „supliment alimentar”.

Aceste medicamente pot fi procurate în mai multe moduri: devierea medicamentelor autorizate de pe piaţa reglementată și importul de medicamente neautorizate din afara Uniunii Europene. În plus, drogurile componente pot fi importate în vrac din ţări precum China, apoi prelucrate și ambalate în ţările europene și vândute direct pe piaţa drogurilor ilegale, pe piaţa „drogurilor legale” sau pe site-urile de comerţ electronic .

Raportul a semnalat peste 350 de substante psihoactive, in sistemul de minitorizare rapida al UE

Consumul de droguri în Uniunea Europeană

Unul dintre cele mai cerute droguri de catre tineri ramane cannabisul. Ii urmeaa cocaina, apoi amfetaminele. Heroina se consuma in continuare.

Canabis 73,6 milioane sau 21,7% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat canabis pe parcursul vieții 18,1 milioane sau 5,3% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat canabis în ultimul an 14,6 milioane sau 11,2% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat canabis în ultimul an 0,4% și 18,5% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de canabis din ultimul an în rândul tinerilor adulți Cocaină 14,1 milioane sau 4,2% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat cocaină pe parcursul vieții 3,1 milioane sau 0,9% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat cocaină în ultimul an 2,2 milioane sau 1,7% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat cocaină în ultimul an 0,2% și 3,6% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de cocaină din ultimul an în rândul tinerilor adulți Amfetamine 11,4 milioane sau 3,4% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat amfetamine pe parcursul vieții 1,5 milioane sau 0,4% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat amfetamine în ultimul an 1,2 milioane sau 0,9% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat amfetamine în ultimul an 0,0% și 2,5% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de amfetamine din ultimul an în rândul tinerilor adulți Ecstasy 10,6 milioane sau 3,1% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat ecstasy pe parcursul vieții 1,6 milioane sau 0,5% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat ecstasy în ultimul an 1,3 milioane sau 1,0% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat ecstasy în ultimul an 0,1% și 3,1% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de ecstasy din ultimul an în rândul tinerilor adulți Opioide 1,3 milioane de consumatori problematici de opioide (15-64 de ani) 3,5% din totalul deceselor în rândul europenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 39 de ani sunt cauzate de supradoze de droguri.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X