Editura Evenimentul si Capital

Medicamentele folosite de consumatori. Ce cuprinde Raportul european pe droguri

Autor: | | 0 Comentarii | 735 Vizualizari

În raportul european de monitorizare al drogurilor au fost semnalate, anul trecut, 81 de substanţe psihoactive noi ce figureaza in prin sistemul de avertizare rapidă al UE.

Raportul european pe droguri a semnalat canumarul substantelor noi depistate pe piaţa drogurilor au fost destinate utilizării legale ca medicamente. Uneori, acestea sunt comercializate ca medicamente, în alte cazuri sunt vândute clandestin ca droguri ilegale, precum heroina, sau ca „droguri legale”, „substanţe chimice pentru cercetare” și chiar ca „suplimente alimentare”. Printre medicamentele semnalate ca ar fi fost utilizate de consumatorii de droguri prin injectare se regăsesc: pregabalinul – administrat pentru tratamentul durerii neuropate, epilepsiei și anxietăţii generalizate, tropicamida – administrată în timpul controlului oftalmologic pentru dilatarea pupilelor și carfentanilul – un analgezic opioid folosit pentru tranchilizarea animalelor mari.

Printre alte medicamente raportate de curând prin sistemul de avertizare rapidă se numără: fenazepamul, o benzodiazepină vândută ca benzodiazepină „legală”, ca „substanţă chimică pentru cercetare” și sub forma medicamentului controlat diazepam, precum și fenibutul – un anxiolitic administrat în tratamentul dependenţei de alcool în Rusia, vândut online ca „supliment alimentar”. 

Aceste medicamente pot fi procurate în mai multe moduri: devierea medicamentelor autorizate de pe piaţa reglementată și importul de medicamente neautorizate din afara Uniunii Europene. În plus, drogurile componente pot fi importate în vrac din ţări precum China, apoi prelucrate și ambalate în ţările europene și vândute direct pe piaţa drogurilor ilegale, pe piaţa „drogurilor legale” sau pe site-urile de comerţ electronic .

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Raportul a semnalat peste 350 de substante psihoactive, in sistemul de minitorizare rapida al UE 

Consumul de droguri în Uniunea Europeană

Unul dintre cele mai cerute droguri de catre tineri ramane cannabisul. Ii urmeaa cocaina, apoi amfetaminele. Heroina se consuma in continuare. 

Canabis 73,6 milioane sau 21,7% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat canabis pe parcursul vieții 18,1 milioane sau 5,3% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat canabis în ultimul an 14,6 milioane sau 11,2% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat canabis în ultimul an 0,4% și 18,5% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de canabis din ultimul an în rândul tinerilor adulți Cocaină 14,1 milioane sau 4,2% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat cocaină pe parcursul vieții 3,1 milioane sau 0,9% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat cocaină în ultimul an 2,2 milioane sau 1,7% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat cocaină în ultimul an 0,2% și 3,6% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de cocaină din ultimul an în rândul tinerilor adulți Amfetamine 11,4 milioane sau 3,4% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat amfetamine pe parcursul vieții 1,5 milioane sau 0,4% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat amfetamine în ultimul an 1,2 milioane sau 0,9% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat amfetamine în ultimul an 0,0% și 2,5% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de amfetamine din ultimul an în rândul tinerilor adulți Ecstasy 10,6 milioane sau 3,1% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat ecstasy pe parcursul vieții 1,6 milioane sau 0,5% dintre adulți (15-64 de ani) au consumat ecstasy în ultimul an 1,3 milioane sau 1,0% dintre tinerii adulți (15-34 de ani) au consumat ecstasy în ultimul an 0,1% și 3,1% – procentul minim și cel maxim estimate la nivel național cu privire la consumul de ecstasy din ultimul an în rândul tinerilor adulți Opioide 1,3 milioane de consumatori problematici de opioide (15-64 de ani) 3,5% din totalul deceselor în rândul europenilor cu vârsta cuprinsă între 15 și 39 de ani sunt cauzate de supradoze de droguri.  

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
19:30 Regele Mihai, ţinta unui DEMERS RUŞINOS AL PDSR, într-o IMAGINE-EVENIMENT, publicată în EVZ. Foto în articol 16:07 Dan Negru ATACĂ TELEVIZIUNEA după moartea Regelui Mihai. Prezentatorul A CEDAT NERVOS 14:59 FUNERALIILE REGELUI MIHAI. CFR Călători suplimentează trenurile spre Curtea de Argeș 13:20 Regele Mihai. ADEVĂRUL CE TREBUIE ŞTIUT de români. Un general de Securitate L-A TRANSFORMAT DIN REGE ÎN DOMN. Mărturii istorice 13:15 Regele Mihai, regretat de liceenii din Constanța 18:00 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 17:58 Nicolae TULBURĂ LINIȘTEA Casei Regale: „NU mă las VOI VENI ÎNAPOI” 11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ

Articole salvate