Editura Evenimentul si Capital

PERICOLE MORTALE în galantare. 43 DE MĂRCI neştiute de români, reprezintă O BOMBĂ PENTRU SĂNĂTATE. Detalii revoltătoare

foto simbol
Autor: | | 0 Comentarii | 4066 Vizualizari

PERICOLE MORTALE în galantare. 43 DE MĂRCI neştiute de români, reprezintă O BOMBĂ PENTRU SĂNĂTATE. Detalii revoltătoare

Pericolele mortale din crenwurști. Aceste mezeluri conțin E-uri cancerigene, substanțe care în alte țări sunt interzis

Asociația Pro Consumatori (APC) a achiziționat din supermarketuri 43 tipuri de crenvurști, în vederea realizării unui studiu prin care să atragă atenția în ceea ce privește conținutul acestor produse și potențialele efecte asupra sănătății consumatorilor. 

În urma analizei, a reieșit că 93% din produsele analizate conțin aditivi alimentari, adică E-uri, de la 2 aditivi alimentari până la 11 aditivi alimentari, deci numai 7% dintre produsele analizate nu conțin aditivi alimentari! În timp ce, la 91% din produsele analizate s-a folosit nitrit de sodiu, un conservant suspect.

Cei mai mulți dintre crenwurștii din magazine conțin E250. Este vorba despre nitrit de sodiu, un conservant artificial care se foloseşte pentru inhibarea bacteriilor şi pentru intensificarea culorii produselor din carne (culoarea roz a unor mezeluri şi preparate afumate). Nitritul de sodiu este inclus de autorităţile europene şi nord americane pe lista substanţelor potenţial cancerigene, în special pentru tractul digestiv (stomac). În ţări precum Germania, Norvegia, Suedia sau Canada, acest conservant este interzis.

Aceste mezeluri mai conșin și E252. Acesta se numește nitrat de potasiu și se foloseşte ca şi conservant şi face parte din grupa e-urilor suspecte. La temperaturi ridicate sau în stomac, nitraţii pot fi convertiţi în nitriţi (E250). Nitriţii de sodiu reacţionează cu proteinele şi formează substanţe cancerigene numite nitrozamine. Nitriţii pot genera: alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale şi ale ficatului, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase şi creşterea nivelului de colesterol.

Printre E-uri ce se regăsesc în crenwurști este și E300. Acidul ascorbic este un agent antioxidant obținut din glucoză și care, în cantități mari, poate produce diaree, atacă smalțul dinților și duce la formarea calculilor la rinichi. De asemenea, aceste preparate mai au în compoziție și E316. Izoacorbatul de sodiu este o substanţă care prelungeşte perioada de păstrare a alimentelor prin protejare împotriva oxidării (de exemplu: râncezirea, schimbarea culorii). Poate genera alergii, dereglări hormonale, tulburări hepatice, boli intestinale şi ale ficatului, tulburări hepato-biliare, tulburări ale tubului digestiv, tulburări nervoase şi creşterea nivelului de colesterol.

Pe de altă parte, este bine de știut că din acest tip de mezeluri este aproape nelipsit E330 – acidul citric, agent de reglare a acidității. Cel mai bine documentat efect al acidului citric este distrugerea smalţului dentar, acesta favorizând apariţia cariilor dentare. Acidul citric nu este recomandat în alimentaţia copiilor.  Nu trebuie consumate alimente ce conţin acid citric de către cei care au afecţiuni cardiovasculare sau renale, afecţiuni ale aparatului digestiv şi diaree.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Informatii utile

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate