Editura Evenimentul si Capital

Pericol neașteptat. Există urme de morfină în brânză?

S-a dovedit existența morfinei atât în laptele de vacă, cât și în cel uman
Autor: | | 2 Comentarii | 251 Vizualizari

Încă din anii ‘80 cercetătorii știau faptul că brânzeturile conțin urme de morfină. În 1981, Eli Hazum și colegii săi de la Laboratoarele de Cercetare Wellcome au descoperit in brânză urme de morfină, un opiat cu grad mărit de dependență.

S-a dovedit existența morfinei atât în laptele de vacă, cât și în cel uman, a cărei scop este de a crea legătura foarte strânsă pe care bebelușul o are cu mama sa, asigurând totodată și toți nutrienții de care bebelușul are nevoie pentru a crește. Un articol recent publicat în New York Times afirmă că americanii consumă în jur de 15 kilograme de brânză pe an. Reducerea consumului de brânză și grăsimi saturate este ceva ce poate face fiecare pentru prevenirea afecțiunilor inimii, întrucât dieta nesănătoasă și lipsa exercițiilor fizice pot ucide între 300.000 și 500.000 de americani în fiecare an. Dar după cum mulți știu, reducerea consumului de brânză poate fi dificilă datorită senzației de bine pe care cazomorfina o produce.

Bucătarul șef  Isa Chandra Moskowitz, o fostă dependentă de brânză după cum ea însăși se definește, declară: ”Trebuie să îți acorzi câteva luni fără a consuma brânză pentru a da timp papilelor gustative să se obișnuiască. Sună a privare la început, dar corpul se va obișnui într-un final fără”.



Tag-uri:

Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate