Rebeliunea Wagner. Concluzia trasă de un apropiat al lui Putin: „Rusia va trebui să lanseze un atac nuclear asupra Europei. Nu avem de ales!”

Rebeliunea Wagner. Concluzia trasă de un apropiat al lui Putin: „Rusia va trebui să lanseze un atac nuclear asupra Europei. Nu avem de ales!” Sursa: Arhiva EVZ

Serghei Karaganov, președintele emerit al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei, a tras o concluzie după evenimentele din Rusia de sâmbătă, 24 iunie. Oficialul susține că Occidentul a dezlănțuit un mare război în mijlocul uneia dintre marile puteri nucleare. Mai mult decât atât, el nu vede altă soluție pentru Kremlin decât lansarea unui atac nuclear asupra Europei, dacă Occidentul nu oprește susținerea pentru Ucraina.

Serghei Karaganov, considerat una dintre vocile inteligente ale Kremlinului, a transmis un mesaj tulburător pentru întreaga Europă. În cadrul unui editorial scris pentru Ria Novosti, președintele emerit al Consiliului pentru Politică Externă și de Apărare al Rusiei, acuză Occidentul de dezlănțuirea unui război în inima uneia dintre marile puteri nucleare ale lunii.

„Șaptezeci și cinci de ani de descurajare reciprocă, armele nucleare au salvat lumea, iar oamenii tocmai s-au obișnuit cu asta. Acum vedem cu ochii noștri că armele nucleare nu se mai opresc, pentru că se întâmplă inimaginabilul: Occidentul a dezlănțuit un mare război în pântecele unei mari puteri nucleare.

Istoria oficială de inventare a armelor atomice este cunoscută, dar, din punctul meu de vedere, există încă o super-idee a apariției sale. Este ca și cum Domnul Dumnezeu a văzut că o parte semnificativă a omenirii a înnebunit dezlănțuind două războaie mondiale în viața unei generații și a dat oamenilor arme nucleare - arme ale apocalipsei, astfel încât oamenii să le aibă în fața ochilor tot timpul și să-i înspăimânte.

Ne puteți urmări și pe Google News

Și acum oamenii și-au pierdut frica”, își începe oficialul rus editorialul publicat în Ria Novosti.

Cum văd oficialii ruși folosirea armelor nucleare

Serghei Karaganov scrie în editorialul său că cei aproximativ 70 de ani de pace au înrădăcinat sentimentul de conservare. El acuză propaganda occidentală că împrăștie zvonuri potrivit cărora Rusia va accepta toate dorințele Occidentului. Oficialul rus a ținut să precizeze că nu vor să folosească armele nucleare, însă nu ezita să facă acest lucru dacă integritatea statului este pusă în pericol.

„În ultimele decenii, în Statele Unite, Europa și chiar parțial în Rusia. Ceea ce eu numesc parazitism strategic s-a răspândit: credința că nu poate exista război și nu va exista niciodată. S-au obișnuit cu asta și pe această bază a crescut ideologia occidentală modernă. În plus, acum există o propagandă absolut fără precedent, care nu a fost nici măcar în timpul Războiului Rece. Oamenii sunt pur și simplu păcăliți și oamenii se tem chiar să spună ceea ce gândesc cu adevărat. Drept urmare, din cauza acestor 70 de ani de pace, sentimentul de autoconservare al societății a încetat să funcționeze și, cu ajutorul propagandei încântător de rele, acest sentiment de autoconservare este înecat în continuare, precum și declarațiile că Rusia nu va lovi niciodată Europa. Propaganda oficială occidentală pompează ideea că Occidentul poate face orice, iar Moscova va tolera toate acestea. Și acum sa manifestat extrem de convex și luminos.

În ultimii ani, Rusia a început să consolideze descurajarea nucleară, dar până acum măsurile luate sunt complet insuficiente. La un moment dat, ne-am calmat, am mers în conformitate cu teoriile occidentale și am ridicat în mod nesăbuit pragul pentru utilizarea armelor nucleare, care acum nu sunt folosite accidental de Occident. Acolo, tot timpul, semi-oficialii subliniază: nu, rușii nu vor folosi niciodată arme nucleare. Ei vor ca noi nici măcar să nu ridicăm această întrebare în niciun caz, ca și cum le-ar elibera calea pentru a purta un război nesfârșit împotriva lor Ucraina. Dar având în vedere că potențialul lor în complexul militar-industrial este mai mare decât al nostru, ei vor doar să ne epuizeze.

Sper că nu vom folosi niciodată arme nucleare, dar faptul că refuzăm posibilitatea de a le folosi în toate situațiile, cu excepția cazului unui pericol mortal pentru statul însuși, mi se pare frivol”, se mai arată în editorialul semnat de oficialul rus.

Europa, vinovată de războiul lung din Ucraina. Dacă Occidentul nu cedează, Rusia ar putea lansa un atac nuclear

Cel considerat una dintre vocile inteligente ale Kremlinului susține că Europa este singura vinovată pentru prelungirea războiului din Ucraina. Oficialul rus nu se oprește aici cu acuzațiile ci susține că scopul Europei este acela de a distruge „Lumea Veche ca jucător steategic”. În cazul în care Occidentul nu se retrage din conflictul dus între Rusia și Ucraina, Kremlinului nu îi rămâne decât să folosească armele nucleare.

„Astfel, statele leagă mâinile Rusiei și speră să o arunce în aer pe termen lung cu acest război lung. Și, ca rezultat, slăbește radical principalul său rival - China, caz în care va fi singur. Acesta este un plan strategic care este absolut clar. Ei bine, în același timp, americanii, după ce au aruncat deja poporul ucrainean în cuptor, împing Europa acolo, distrugând pozițiile pe care le-a ocupat timp de cinci secole. Ei rezolvă astfel o altă problemă - distrug Lumea Veche ca jucător strategic și potențial concurent strategic. La rândul lor, elitele europene comprador își conduc țările și popoarele la măcel.

Vreau să cred că adversarii noștri își vor veni în fire. Pentru că dacă nu, atunci conducerea militaro-politică a Rusiei se va confrunta cu o alegere morală teribilă și cu necesitatea de a lua o decizie dificilă. Dar cred că președintele nostru la un moment dat trebuie să-și proiecteze hotărârea de a folosi arme nucleare.

Cu toate acestea, se pune întrebarea cine poate și ar trebui să fie ținta unui astfel de atac. Americanii, după cum știm cu toții, au mințit fără rușine, spunând că ne pregătim pentru lovituri asupra Ucrainei. Aceasta este o monstruoasă lipsă de sens, rea, pentru că, desigur, ucrainenii sunt un popor înșelat nefericit care este condus la măcel. Dar totuși, aceștia sunt oamenii noștri, nu îi vom lovi. Dacă vine vorba de lovituri nucleare, atunci ar trebui să vorbim despre o serie de țări din Europa care oferă cea mai mare asistență regimului mercenar de la Kiev.

Din fericire, am început să urcăm pe scara descurajării nucleare. Dar trebuie să ne mișcăm mai repede și mai decisiv, deși, desigur, utilizarea armelor nucleare este un pas monstruos, ar trebui evitat cât mai mult posibil. Dar, așa cum arată vectorul de dezvoltare al Occidentului, elitele și societatea sa, mișcarea lor către valori anti-umane și post-umane, toate acestea indică în mod clar o abordare obiectivă a unui război termonuclear major. Trebuie să întrerupem acest proces și astfel să salvăm lumea – dacă este posibil, desigur, evitând acțiunile super-dure”, a mai spus Serghei Karaganov în editorialul său.