Percheziții simultane în dosarul morții și în cel al dezinfectanților | Dosarul Hexi Pharma

Percheziții simultane în dosarul morții și în cel al dezinfectanților | Dosarul Hexi Pharma

Legiștii au stabilit că Dan Condrea nu suferea de inimă. Anchetatorii au ridicat testamentul afaceristului decedat. Parchetul General susține că prejudiciul cauzat de Hexi Pharma este de 51 de milioane de lei

Una dintre cele mai ample necropsii din ultimii ani, cea a fostului patron al firmei Hexi Pharma, s-a încheiat, ieri, cu cercetarea amănunțită a inimii celui decedat. Legiștii au stabilit că Dan Condrea nu suferea de vreo boală cardio-vasculară și nici nu a făcut infarct sau accident vascular cerebral la volan, duminică, în ziua morții sale.

Patronul Hexi Pharma, implicat în scandalul dezinfectanților distribuiți în spitalele din România, a decedat, duminică seara, pe drumul care leagă localitățile ilfovene Corbeanca și Buftea. Chiar în ziua în care împlinea patru ani de la căsătoria cu cea de a doua soție, Uliana Ochinciuc, mașina pe care ar fi condus-o Dan Condrea s-a făcut praf, după ce s-a izbit de un copac.

Ne puteți urmări și pe Google News

FOTO;Dan Condrea

Probe ADN și de la copii

Desfigurat în urma impactului, patronul Hexi Pharma a fost recunoscut, luni, la IML, de Uliana Ochinciuc, după lobul urechilor și după două alunițe de pe obrazul drept. Pentru a i se stabili identitatea cu certitudine, tot luni, la IML au fost aduse periuța de dinți și un pieptene de-al lui Condrea, de pe care s-au luat salivă și fire de păr.

Probe biologice au fost luate, ieri, și de la cei doi copii ai săi. Au fost efectuate și două percheziții, iar anchetatorii au verificat calculatoarele omului de afaceri, dar și telefonul său mobil. Au mai fost ridicate documente, suporți IT și alte obiecte care ar putea constitui probe în ancheta privind dezinfectanții diluați, dar, potrivit România Tv, și testamentul omului de afaceri.

Tot marți, procurorii Parchetului General au transmis că valoarea prejudiciului, în urma contractelor încheiate de Hexi Pharma cu peste 150 de unități spitalicești din țară, se ridică la aproximativ 51 de milioane de lei. Anchetatorii argumentează că prejudiciul a fost creat, între anii 2014 și 2016, prin vânzarea de biocide, fără reaspectarea concentraţiei substanţelor active.

Capăt de drum, într-un cavou din marmură neagră

Din strada Nadeş care se „rupe” din Şoseaua Bucureşti-Târgovişte, un autoturism Dacia Logan de culoare bleumarin a demarat în trombă. Din curtea unei vile, trei femei îmbrăcate în negru au urcat grăbite în mașină, iar un bărbat s-a suit la volan. Văzând că sunt urmăriţi, şoferul a încercat să scape de ziariştii care se aflau pe urmele acestora. După o cursă nebună prin Bucureşti, pe un asfalt umed de la ploaia care a stropit Capitala, conducătorul auto a renunţat. Acesta a virat brusc în intersecţie şi a intrat în curtea Cimitirului Sfânta Vineri din Sectorul 1. Din acel moment a început mobilizarea generală.

Angajaţii Administraţiei Cimitirelor şi Crematoriilor Umane parcă se înmulţeau pe minut ce trece. Cinci-şase bodyguarzi au luat cu asalt mormântul, pesemne că oamenii primiseră ordin din partea familiei să nu lase pe nimeni să se apropie. Pe partea stângă a aleii care duce la capelă, groapa neagră şi rece îşi aştepta ofranda. Un impunător cavou din marmură de culoare neagră, locul în care a fost înmormântat și tatăl lui Dan Condrea, va fi și locul de odihnă al fostului patron de la Hexi Pharma. La înmormântare a participat și Arcadie Ochinciuc, socrul lui Condrea.