Editura Evenimentul si Capital

Pentru ce mai fac licitații instituțiile statului: ”Coroană din 80 de flori naturale. Pe lenta din stânga se va scrie IN MEMORIAM”

Coroanele sunt scoase la licitatie
Autor: | | 0 Comentarii | 368 Vizualizari

De frica procurorilor DNA, instituţiile statului publică pe sistemul electronic de licitaţii SEAP cele mai ciudate la anunțuri de achiziții. Un exemplu este Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Luna aceasta, MApN a publicat două licitaţii pentru coroane de flori. Una din achiziţii, în valoare de 150 de lei, vizează o „coroană din 250 garoafe roşii cu o înălţime de 1,5 m - 4 buc. Lenta tricoloră (roşu, galben şi albastru), confecţionată pe suport textil cu ciucuri, Scris - pe lenta stangă: OMAGIU EROILOR FORŢELOR TERESTRE - pe lenta dreaptă: MINISTERUL APĂRĂRII NAŢIONALE”.

O altă achiziţie făcută prin SEAP aparţine Garnizoanei Ploieşti. Aceasta a oferit 125 de lei pe o „coroană flori naturale 80 FLORI - 1 buc. Pe lenta din stânga se va scrie IN MEMORIAM iar pe lenta din dreapta GARNIZOANA PLOIEŞTI”.

În schimb, pentru un studiu de piaţă, MApN este dispus să cheltuie 60.000 de lei. Studiul ar trebui să găsească cele mai bune şi mai rentabile modalităţi de achiziţie a unor lucrări tăiere a 14 copaci cu rădăcini cu tot, a altor 13 cu diamentre ceva mai mici şi a 18 copaci de peste 50 cm diametru. Alte lucrări luate în calcul de studiul lansat de MApN vizează toaletarea a 33 de copaci de peste 8 metri înălţime, transportul acestora la şosea, circa 1 km, şi transportul pe şoseaua lungă de 7 km. Alte lucrări solicitate sunt: nivelarea terenului de 1.800 mp şi săpare a unui canal de 800 mc. Lucrările ar trebui efectuate la o unitate militară din Predeal.

68.000 de lei oferă Banca Naţională a României pentru „Servicii pentru silvicultură conexe”. De fapt este vorba despre „consultanţă privind administrarea din punct de vedere al regenerării şi gestionării vegetaţiei, a reutilizării terenurilor degradate şi amenajării/reamenajarii peisagistice a suprafeţelor verzi din patrimoniul Bancii Naţionale a României”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate