Editura Evenimentul si Capital

Pentru ce împrumută România o SUMĂ FABULOASĂ

Ședință de Guvern
Autor: | | 1 Comentarii | 2398 Vizualizari

România va contracta de la Banca Internaţională pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BIRD) un împrumut de 60 milioane euro pentru finanţarea Proiectului de îmbunătăţire a serviciilor judiciare, potrivit proiectului de lege pentru ratificarea acestui acord, care a fost adoptat miercuri de Guvern.

Costul total estimat al proiectului este de 65 milioane euro, din care 60 milioane euro din împrumutul BIRD şi 5 milioane euro contribuţia părţii române, prin bugetul Ministerului Justiţiei, conform comunicatului de presă al Executivului. 

Guvernul precizează că împrumutul va sprijini măsurile privind modernizarea clădirilor instanţelor şi a sistemelor informatice judiciare, incluse în Planul de acţiune pentru implementarea Strategiei pentru dezvoltarea sistemului judiciar 2016-2020. 

Potrivit comunicatului, se doreşte îmbunătăţirea funcţionării instanţelor şi instituţiilor aflate sub autoritatea Ministerului Justiţiei, a sediilor instanţelor (reabilitarea, extinderea, construirea, dotarea cu mobilier a acestora), îmbunătăţirea structurii IT la nivel naţional, creşterea gradului de conştientizare a publicului cu privire la serviciile din domeniul judiciar. 

De asemenea, se are în vedere îmbunătăţirea activităţii Oficiului Naţional al Registrului Comerţului, prin dotarea cu hardware, proiectarea, dezvoltarea şi implementarea unui sistem de arhivare electronică, dar şi îmbunătăţirea activităţii parchetelor prin remedierea infrastructurii IT la nivel naţional şi a infrastructurii de securitate la nivelul Ministerului Public. 

Proiectul va fi implementat de Ministerul Justiţiei prin Unitatea de Management al Proiectului (numită Direcţia de Implementare a Proiectelor Finanţate din Împrumuturi Externe - DIPFIE), existentă deja în cadrul instituţiei. 

Împrumutul de 60 milioane euro va fi acordat de BIRD, pe o perioadă de 10 ani, din care 6 ani perioadă de graţie, în condiţii financiare avantajoase pentru statul român, se mai arată în comunicat. 

Loading...
Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate