Pentagonul trimite 12 avioane F-16 și 300 de soldați în Polonia

Pentagonul trimite 12 avioane F-16 și 300 de soldați în Polonia

SUA vor trimite 12 avioane multirol F-16 în Polonia pentru a participa la un exerciţiu militar comun, dezvăluie presa poloneză, citată de Reuters.

Avioanele vor ajunge luni la baza militară Lask, din centrul Poloniei, precizează ediţiile online ale publicaţiilor poloneze “Gazeta Wyborcza" şi “Rzeczpospolita".

Ministerul polonez al Apărării a precizat că 12 avioane multirol F-16 şi un contingent de 300 de oameni vor ajunge în Polonia săptămâna viitoare pentru a participa la exerciţiile militare comune.

Ambasadorul american la Varşovia a menţionat că intensificarea exerciţiilor militare cu Polonia are rolul de a-i linişti pe aliaţi SUA pe fondul crizei din Ucraina. Pentagonul a declarat miercuri că va intensifica exerciţiile de apărare a spaţiului aerian cu partenerul polonez, pe fondul crizei din Ucraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul unei audieri, miercuri, în Comisia forţelor armate a Senatului SUA, secretarul american al apărării Chuck Hagel şi şeful Statului major interarme, generalul Martin Dempsey, au precizat că Pentagonul va lua măsuri pentru a-şi susţine aliaţii, între care intensificarea exerciţiilor comune cu detaşamentul american aerian în Polonia şi sporirea participării la misiunea de poliţie a aerului desfăşurată de NATO în ţările baltice.

SUA au un detaşament militar staţionat la două baze aeriene din Polonia pentru desfăşurarea exerciţiilor aeriene comune cu forţele poloneze, iar de la 1 ianuarie SUA au preluat misiunea, de patru luni, de supraveghere aeriană a statelor baltice.