Pe Victor Ponta au început să-l mintă subordonații în stil ceaușist

Pe Victor Ponta au început să-l mintă subordonații în stil ceaușist

O să citiţi cu ochii dvs. dialogul care a avut loc la România TV. Nu este o televiziune ostilă actualului guvern, deci nu putem presupune că i s-a întins o capcană premierului României.

Însă spre surprinderea multora, Victor Ponta n-a fost deloc menajat. Unul din ziariştii prezenţi în studio n-a acceptat explicaţiile ferme ale premierului Ponta şi i-a dat câteva exemple găsite rapid pe Google. Exemple care i-au închis gura premierului Ponta. Ceea ce mă conduce rapid la următoarea idee: lui Victor Ponta i se servesc date aranjate după dorinţa unora. Nu cred că Victor Ponta a minţit când a spus, iniţial, că nu s-au încheiat contracte noi în 2014 pentru deszăpezire. Aşa i s-a comunicat de către Dan Şova, Liviu Dragnea sau mai ştiu eu cine. Credea sincer, pentru că este un om politic mult prea experimentat pentru a juca la cacealma, cu o mână atât de proastă, în direct la TV. Partea importantă este că afirmaţia sa nu era adevărată. Era doar o informaţie destinată premierului, menită să acopere golănelile cu noile contracte făcute sub acoperirea Codului Roşu din Bacău şi Vrancea. Va urma vreo destituire? Mă îndoiesc, pentru că Victor Ponta are din ce în ce mai puţină posibilitate de mişcare. Însă ar trebui să înceapă să verifice informaţiile pe care le primeşte. Preventiv… Redau mai jos întreg dialogul de la RTV:

Victor Ponta: Nu s-a încheiat şi nu se încheie niciun contract acum. Nu s-a întâmplat, nu s-a semnat nici un contract şi nici vorbă de aşa ceva. Realizator RTV: Deci totul s-a licitat din timp, domnule Victor Ponta? Că ştim cu toţii că "iarna nu-i ca vara şi iarna în România ninge". Toate contractele au fost semnate din vreme? Victor Ponta: Absolut nimic anul acesta. Marius Niţu (invitat RTV): În Bacău şi în Vrancea, citesc şi eu de pe agenţii de ştiri, au fost contracte de deszăpezire semnate pe 23 şi 24 ianuarie, înainte de viscolul din weekend. Iar CNADNR-ul, din 215 milioane de lei, 99 de milioane de lei au fost atribuiţi prin procedura de negociere fără un anunţ de participare. Victor Ponta: Nu ştiu, o să verific acest lucru. Iar dacă Victor Ponta mai are îndoieli în privinţa faptului că a fost minţit îi recomand ediţia de astăzi a EVZ în care publicăm două pagini cu peste 40 de contracte atribuite în ultimele şapte zile de către CNADR către şapte firme, în frunte cu renumita AGRO BRATU ZOO SRL, un nume predestinat deszăpezirilor. Valoarea, domnule prim-ministru? 10,5 milioane de lei! O bagatelă, care arată cât de pregătit era ministrul Dan Şova pentru zilele de Cod Roşu. Apropos, ne puteţi spune unde a dispărut ministrul Dan Şova în perioada comandamentelor de la Guvern destinate deszăpezirii? Sau nu vă spune nici dvs.?

Ne puteți urmări și pe Google News