TRATAMENT pentru BĂTRÂNEŢE. Viaţă fără MOARTE?

TRATAMENT pentru BĂTRÂNEŢE. Viaţă fără MOARTE?

A fost administrat cobailor şi a dus la întinerirea muşchilor acestora cu 40 de ani - în sistemul de calculare a vârstei umane.

Acest proces de inversare a îmbătrânirii, reuşit pe cobai, este considerat "o descoperire extraordinară", deoarece, până acum, acest mecanism era considerat a fi ireversibil, conform bbc.co.uk.

Se distruge

Echipa de cercetători a Şcolii medicale de la Harvard şi-a concentrat eforturile asupra unei substanţe chimice, denumite NAD, prezentă în celulele organismului şi care se distruge odată cu înaintarea în vârstă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul experimentului, cercetătorii americani au administrat cobailor o substanţă chimică pe care aceştia o metabolizau în mod natural în NAD.

După o săptămână de administrare pe cobaii de doi ani, muşchii acestora s-au transformat în cei ai unui cobai de şase luni, în termeni de funcţionare a mitocondriilor, de uzare a musculaturii, de inflamare şi rezistenţă la insulină.

Teste clinice

"Suntem convinşi că este o descoperire extrem de importantă", a afirmat Ana Gomes, de la departamentul de genetică al Şcolii medicale de la Harvard, adăugând că forţa musculară ar putea fi recuperată după un tratament mai îndelungat.

Cu toate acestea, tratamentul nu este un panaceu contra îmbătrânirii, dat fiind că scurtarea telomerilor şi deteriorarea ADN-ului nu pot fi inversate.

"Îmbătrânirea este multifactorială, trebuie să remediem mai multe componente, prin urmare, este greu să ţintim întregul proces", au precizat cercetătorii. Echipa de cercetare şi-a propus să înceapă testele clinice în 2015, pentru descoperirea unei terapii care poate fi utilizată pe oameni.