S-a votat remanierea. Lista noilor miniştri

S-a votat remanierea. Lista noilor miniştri

ACTUALIZAT. Ioan Botiş (Muncă), Valerian Vreme (Comunicaţii), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie) şi Anca Boagiu (Transporturi) sunt miniştrii care preiau ştafeta de la Mihai Şeitan, Gabriel Sandu, Sebastian Vlădescu, Mihail Dumitru, Adriean Videanu, respectiv Radu Berceanu.

Colegiul Director al PDL a votat în această seară pentru remanierea a şase miniştri din cabinetul Boc 4. A fost dezbătută şi oportunitatea depunerii mandatului de către Emil Boc, dar premierul rămâne în funcţie. 40 dintre membrii Colegiului Director al PDL au votat pentru remanierea propusă de Emil Boc, nouă au votat împotrivă (pentru ca Boc să îşi depună mandatul), iar zece membri s-au abţinut. Discuţia despre posibilitatea schimbării din funcţie a lui Emil Boc s-a născut după ce Gabriel Sandu şi Radu Berceanu, care nu erau pe lista de remaniere a premierului, şi-au depus demisia. Sandu a confirmat pentru EVZ gestul. Boc: "Înaintăm lista preşedintelui" Premierul Emil Boc a declarat, la ieşirea de la votul Colegiului Director al PDL, că lista cu cele şase nume Ioan Botiş (Muncă), Valerian Vreme (Comunicaţii), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie) şi Anca Boagiu (Transporturi) va fi înaintată preşedintelui României, Traian Băsescu. Ministrul Turismului şi Dezvoltării Regionale, Elena Udrea, este de părere că varianta cea mai bună era ca premierul Emil Boc să îşi depună mandatul. "Sunt convinsă că vor fi miniştri buni", a spus Udrea despre noile nume din Guvernul Boc. CINE SUNT NOII MINIŞTRI PROPUŞI

Gheorghe Ialomiţianu (înlocuitor al lui Sebastian Vlădescu) s-a născut pe 14 septembrie 1959, în judeţul Braşov. Doctor în contabilitate, Ialomiţeanu este vicepreşedinte al Comisiei de buget-finanţe. Ca deputat PD-L, a avut 112 luări de cuvânt în plen, în cadrul a 52 de şedinţe şi a susţinut 4 declaraţii politice.  De asemenea, a făcut 24 de propuneri legislative şi a adresat 11 întrebări şi interpelări.

Gheorghe Ialomiţianu a criticat ordonanţa de urgenţă privind modificarea Codului Fiscal, care a pus pe drumuri mii de oameni care încasează venituri din drepturi de autor, şi a propus modificarea acesteia. De asemenea, el susţine aplicarea impozitării progresive, a compensării datoriilor între stat şi firme, a reducerii TVA pentru alimentele consumate în pensiuni, cabane şi hoteluri, precum şi de a face plăţi compensatorii angajaţilor CFR care vor fi concediaţi.

Ne puteți urmări și pe Google News

Surse din mediul politic îl indicau pe Gheorghe Ialomiţianu ca înlocuitor al lui Sebastian Vlădescu încă din luna martie, după ce acesta a fost criticat de premier pentru declaraţiile sale. (Simona Diaconu, Cristina Botezatu) Vezi aici declaraţia de avere Vezi aici CV-ul complet

Valeriu Tabără (înlocuitor al lui Mihail Dumitru) Membru al PDL de opt ani, Valeriu Tabara în vârstă de 61 de ani este doctor în Agronomie şi profesor universitar. În prezent, este Preşedintele Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor şi mai deţine şi funcţia de vicepreşedinte în Pardidul Democrat Liberal Timiş. Este deputat din 1992. A fost vicepreşedinte al PUNR (partidul lui Funar), iar în perioada 1997-2001 ocupa funcţia de preşedinte al acestui partid. Valeriu Tabară a mai fost ministru al Agriculturii în perioada 1994-1996 în guvernul Văcăroiu. Tabără a fost propus ministru al agriculturii şi pe lista lui Liviu Negoiţă, premierul desemnat de preşedintele Traian Basescu în noiembrie 2009, după căderea guvernului Boc. (Oana Ţepeş Greuruş)

Vezi aici declaraţia de avere  Vezi aici CV-ul complet Ioan Botiş (înlocuitor Mihai Şeitan).  A fost viceprimar de Bistriţa între 2001 şi 2004, pe vremea când era în PSD. Din 2008 este deputat PDL de Bistriţa. Botiş (43 de ani) este de profesie inginer. Vezi aici CV-ul complet Valerian Vreme (înlocuitor Gabriel Sandu). Vreme este parlamentar de Bacău şi vicepreşedinte al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor din Camera Deputaţilor. Vezi aici CV-ul complet Ion Ariton (înlocuitor Adriean Videanu). Ariton, fost prefect de Sibiu, este senator de Sibiu, membru al Comisiei pentru buget, finanţe, activitate bancară şi piaţă de capital din Senatul României. Are 54 de ani şi economist de profesie. Vezi aici CV-ul complet Anca Boagiu (înlocuitor Radu Berceanu). Boagiu (41 de ani), de profesie inginer hidrotehnician, este Vicepreşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene a Parlamentului României. Anca Boagiu a fost aleasă senator în circumscripţia electorală nr.42 Bucureşti. Vezi CV-ul complet Videanu s-a propus pe lista remaniaţilor

De asemenea, Adriean Videanu şi-a pus mandatul la dispoziţia premierului. "I-am cerut primului ministru să mă ocup de partid. El decide", a declarat pentru EVZ ministrul Economiei, care a ieşit mai devreme din şedinţa PDL. Potrivit surselor EVZ, premierul ar fi acceptat propunerea lui Videanu de a pleca din Guvern pentru a se dedica mai mult problemelor partidului.

Surse din PDL au declarat astăzi pentru EVZ că Mihai Şeitan, Mihail Dumitru şi Sebastian Vlădescu vor fi sigur remaniaţi.