PDL a redepus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă privind deszăpezirea

PDL a redepus la Camera Deputaţilor moţiunea simplă privind deszăpezirea

PDL a redepus, azi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă privind deszăpezirea, a anunţat liderul deputaţilor PDL, Gheorghe Tinel, în plenul forului legislativ.

Conducerea Camerei Deputaţilor urmează să decidă data la care deputaţii vor dezbate această moţine simplă. Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, marţi, să returneze grupurilor parlamentare ale PDL şi PPDD moţiunea simplă depusă pe tema deszăpezirii.

Secretarul Camerei Niculae Mircovici a spus atunci că textul moţiunii se referea la un număr de 5 miniştri, fiind "un fel de moţiune de cenzură" şi nu se ştia ce ministru trebuie invitat la dezbaterea moţiunii pentru a răspunde. "Biroul Permanent a decis retrimiterea moţiunii privind deszăpezirea grupurilor PDL şi PPDD, întrucât conţinutul ei nu era regulamentar, se adresa la 5 miniştri, era un fel de moţiune de cenzură. S-a retrimis pentru a fi reformulată şi probabil că va fi depusă săptămâna viitoare", a afirmat Mircovici, citat de Mediafax.

El a mai spus că nu se ştia ce ministru va fi chemat la dezbaterea acestei moţiuni, adăugând că există o decizie a Curţii Constituţionale potrivit căreia moţiunea simplă se adresează unui ministru sau cel mult doi miniştri. Liderul deputaţilor PDL, Tinel Gheorghe, anunţase, cu o zi înainte, în plenul Camerei Deputaţilor, că PDL şi PPDD depun moţiunea simplă pe tema deszăpezirii intitulată "Îmbogăţirea baronilor PSD şi PNL sau reţeta teledeszăpezirii marca Ponta".

Ne puteți urmări și pe Google News