Editura Evenimentul si Capital

Patsy Cline, muzică de vară pentru cunoscători. Gemenii au o zi mai liniștită decât de obicei, Scorpionii pot să rezolve unele probleme │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 7585 Vizualizari

Patsy Cline, muzică de vară pentru cunoscători, de fapt, muzică pentru toate anotimpurile. Patsy Cline nu a trăit mult, a murit tânără, la numai 30 de ani, dar a lăsat pentru eternitate o muzică frumoasă, o muzică curată și melodioasă, fredonabilă și ușor de ținut minte. Muzică bună.

 

 

 

 

 

HOROSCOP  Pe 7 iulie s-au născut Gustav Mahler, ţarul Nicolae I, Marc Chagall, Pierre Cardin, Robert A. Heinlein, Ringo Starr, Vitorio de Sica, George Cukor, Joe Zawinul, Constantin Bălăceanu-Stolnici, Liviu Ciulei, Constantin Lucaci, Voicu Bugariu.

Nimic în „Kalendar” şi nimic important în calendarul creştin-ortodox doar Sfinții Chiriachi, Toma din Maleon și Acachie.

 

Nu credeam, dragi lupi, padawani şi hobbiţi că o să mai găsesc banda de magnetofon Patsy Cline! Pentru că am făcut o greșeală. Căutam o bandă ORWO, pe când melodiile lui Patsy Cline erau pe o bandă Agfa. Primisem banda din RDG în anul 1963, iar ORWO apăruse un an mai târziu, în 1964. Dar să vă spun toată povestea, poate v-am mai spus-o, dar este frumoasă și este vară.

 

Acum cincizeci de ani şi ceva, adolescenţii din România corespondau cu fete şi băieţi din alte țări. Schimbam ilustrate, timbre, muzică... Aşa era moda, așa se puteau face prieteni, vă dați seama că nu existau netul sau mobilele.

 

Cu câtă nerăbdare aşteptam răspunsul la scrisoare, sau la cadoul făcut! Aveam câteva corespondente în RDG, în Cehoslovacia şi Polonia. Vă daţi seama că erau numai fete... habar nu mai am cum le chema, dar una dintre ele, o nemţoiacă brunetă cu ochi albaştri, mi-a făcut un cadou de ziua mea de naştere, în mai 1963.

 

De ziua ei de naştere, era Berbeacă, îi trimisesem o ie meşteşugit făcută, veche şi cusută cu măiestrie fără pereche, bătută cu fluturaşi de argint. Fata a fost impresionată şi mi-a trimis de ziua mea o bandă Agfa, nu ORWO, cum am crezut până de curând, pe capacul căreia scria ”Remember Patsy Cline”. Cu o promisiune: „în vacanţa asta dansez numai cu tine, pe muzica asta”. Repede am pus banda pe noul meu, pe atunci, magnetofon Tesla B-3, ”Sonet”. Era un magnetofon foarte bun, doar era un „Tesla”, dar era greu, avea mult metal. Când mergeam la „ceaiuri” aşa se numeau petrecerile pe atunci, băieţii mă ajutau, îl căram cu rândul.

 

La început am fost uşor dezamăgit, când am pus banda nemțoaicei pe magnetofon. O fată cu o voce ciudată, joasă şi senzuală, cânta melodii americane de dragoste, gen country. Apoi farmecul muzicii m-a cuprins şi nu m-am mai putut dezlipi de lângă magnetofon. Ascultam mereu şi mereu cele trei ore de muzică înregistrată profesional, pe „viteza 9”. Ce să vă spun, în vara aceia, în vacanţă, am fost invitat aproape în fiecare seară la câte un „ceai”. Eram cel care avea banda cu Patsy Cline! Iar întâlnirea de la mare cu nemţoaica şi cu familia ei a fost unul dintre episoadele dintre cele mai interesante, ale vieţii mele!

 

Mai târziu, tot în acel an, 1963, aveam să aflu că Patsy Cline încetase din această viaţă într-un accident de avion, pe 5 martie. Tot în acel an. Avea doar 30 de ani!

 

Apoi, viaţa m-a confiscat cu necazurile, clipele de fericire şi imposibila cursă spre ceva... mereu altceva!

 

HOROSCOP  Soarta face ca o bună parte din familia mea, plus trei nepoţi şi cinci fini să se stabilească în Winchester, Virginia. Oraşul natal al Virginiei Patterson Hensley, aka Patsy Cline.

Acum câţiva ani, iată s-au făcut destul de mulți, conduceam un GMC, aiurea, prin Winchester, să cunosc oraşul. Când, spre periferie, pe South Kent Street, la un număr peste 500, cred că era 610 sau 612 văd “Patsy Cline House”! Opresc brusc, un “redneck” din spate mă înjură, eu strig ”sorry”, apoi parchez şi intru în muzeu.

 

Singurul vizitator într-o seară de vineri. Ca acum. Vine o doamnă îi dau cei zece dolari şi nu ştiu de ce îi spun toată povestea: cu banda de magnetofon, de nemţoaica cea cu ochi albaştri, de cum m-am îndrăgostit de muzica pe care o cânta Patsy Cline, de verile de la mare şi de banda Agfa care mă însoţea tot timpul. Doamna zâmbeşte îmi dă înapoi cei zece dolari şi mă invită să vizitez casa. Apoi dispare. Cam o oră m-am uitat la exponate, fotografii, articole din ziare, premii, coperte de LP-uri, îmbrăcăminte, mobile, obiecte personale, etc.

 

Apoi am vrut să plec. Doamna mă aştepta în hall cu ceva în mână. „Dacă Patsy ar mai fi trăit, cu siguranţă că ar fi vrut să vă facă cadoul acesta. Eu sunt una dintre fetele ei. Aveţi aici 24 de ore de muzică cântată de Patsy Cline. Mai multe melodii nu au fost comercializate niciodată, am încredere că o să le ţineţi numai pentru dumneavoastră, sunt numai pentru familie!”

M-am dus în mașină și acolo am desfăcut cadoul. În micul pachețel erau mai multe CD-uri, cam o două duzini. Fișiere audio, nu digitale, cred că erau masters.

Sigur că Patsy ar fi vrut să-mi facă un cadou. A fost o Leoaică generoasă, foarte generoasă şi cu un destin excepţional. „Fata de alături”, frumuşică, cu permanent, din popor, care a muncit din greu toată viaţa. Soarta ei, însă, este demnă de filme şi romane...

 

Acum, ascult „Never No More”. Apoi o s-o ascult din nou pe Patsy Cline!

HOROSCOP  După ce o să termin LP-ul o să văd un episod din ”The Orville”, l-am primit din State, un fin lucrează în industrie, înainte de a fi difuzat, este o comedie din franchisa Star Trek. Sper să mă distrez puțin, am avut o perioadă grea în pustnicia mea.

Dacă nu vă place Patsy Cline, înţeleg şi nu mă supăr, dar horoscopul meu trebuie să-l citiţi, pentru că trebuie să fiți pregătiți, mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                      ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC   În această vineri treci printr-o situaţie obiectivă, nu te enerva, păstrează-ţi calmul şi aşa poate vei găsi soluţia optimă la problemele tale. Aştepţi un termen, un rezultat, o hotărâre. Pe cât posibil, astăzi nu schimba nimic din ce ai stabilit anterior, atât în afaceri cât şi în dragoste. Uneori noul este duşmanul binelui. Nu tot ce este nou este şi bun. Din nou ai ceva de rezolvat, dar numai în cursul prînzului. Iti plac lucrurile clare si faci achizitii solide!

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate