Editura Evenimentul si Capital

Patronul firmei de Lactate Brădet a PLÂNS în faţa camerelor: "Nu am vrut să fac rău cuiva. Nu cred că voi putea merge mai departe cu fabrica"

Patronul fabricii de Lactate Brădet
Autor: | | 57 Comentarii | 24772 Vizualizari

Patronul Fabricii Lactate Brădet a făcut primele declaraţii după publicarea rezultatelor parțiale ale anchetei desfășurate în cazul îmbolnăvirilor pe bandă rulantă ale bebelușilor din județul Argeș. Patronul a izbucnit în lacrimi în timpul declaraţiilor, spunând că nu crede că fabrica îşi va mai putea continua activitatea, deşi rezultatele analizelor efectuate până în acest moment au ieşit bine.

"Toate controalele au dovedit că ne facem datoria cu responsabilitate. Utilajele sunt de ultima generaţie, sunt pornite în prezenţa mea. Implicarea mea şi a familiei mele a fost maximă. Am pus mai mult decât suflet. Acolo am copilărit (la Brădet - n.r) şi am vrut să dezvolt zona", a declarat acesta.

Acesta a explicat că fabrica nu este închisă, ci doar secţia unde se face brânza proaspătă, cea de la care s-ar fi îmbolnăvit bebeluşii din Argeş.

"Nu vom mai face produse până nu vom avea rezultate sigure. Nu vrem să punem siguranţa copiilor sau a altora în pericol", a adăugat acesta.


Citeşte şi: A fost identificată sursa bacteriei ucigașe! Brânza de la Lactate Brădet - Curtea de Argeș - era infectată cu E. coli!



Acesta a explicat că fabrica deţine două linii: cea unde se fabrică iaurt, smântână sau sana, unde omul nu intră în contact cu produsul, şi cea a brânzeturilor, unde intervine omul.”Luăm măsuri de siguranţă. Suntem convinşi că avem oameni responsabili, dar nu putem sta în fiecare secundă după angajaţi. (...) Facem control epidemologic la fiecare intrare în tură. DSP vine periodic, avem director de zonă care vine periodic”, a declarat acesta. 

Patronul fabricii a declarat că au fost trimise noi probe de apă şi de produse. El a precizat că laptele este luat de la două ferme mari, una din Argeş şi alta din Dolj, cu care lucrează de multă vreme. “Nu luăm de la particulari, tocmai din cauza problemei de igienă”.

Acesta a adăugat că ultimele analize efectuate pe 10-15 februarie au ieşit perfect. Analizele laptelui se fac de două ori pe lună, în timp ce angajaţii sunt consultaţi trimestrial, dar că în fabrică nu sunt efectuate teste şi pentru E.coli. Acesta a adăugat că, după părerea sa, singura contaminare ar putea fi apa.

Pagina 1 din 2



Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate