Editura Evenimentul si Capital

SCHIMBĂ ROMÂNIA. Pasiunea lui: energia pentru România

IMG_2521
Autor: | | 4 Comentarii | 1483 Vizualizari

Unul dintre cei mai mari specialişti din Europa în domeniul energeric este român

Numele lui Dumitru Chisăliţă a devenit mai cunoscut publicului de la noi după ce a condus pentru o scurtă perioadă colosul Romgaz, din Mediaş. Cu mult înainte, însă, specialiştii l-au aşezat între liderii europeni din domeniul energetic, alături de directorul Gazprom Export, Alexander Medvedev, şi l-au invitat să conducă la Viena cercetări ample asupra dezvoltării energetice din această parte a Europei. A ales să nu părăsească ţara Jumătate din CV-ul lui Chisăliţă este plin de colaborări cu diferite instituţii energetice din Europa. A ales, însă, să nu părăsească ţara definitiv. „Nu ştiu de ce, nu am un răspuns de tabloid. Probabil că încă mai e nevoie de oameni ca mine aici, iar eu nu aleg niciodată drumul cel mai simplu.
  • Alăturați-vă campaniei „Cine, când și cum schimbă România” pe Facebook!
Şi îmi place să fac lucruri, nu numai să vorbesc despre lucruri”, istoriseşte Chisăliţă, tatăl a doi copii. Ceea ce are în plan este implementarea unor principii de Securitate energetică a României. A transmis anul trecut un amplu document pe această temă şi în atenţia Consiliului Suprem de Apărare a Ţării. Proiectul lui Chisăliţă a stârnit interes în CSAT, dar agitaţiile politice au acoperit, deocamdată, acest proiect.
  • Un proiect pentru România
Cele zece porunci de Dumitru Chisăliţă 1. Oricât de mic ar fi preţul gazelor, dacă nu deţii acea sumă îţi este peste puteri a-l plăti. 2. Indiferent cât de mult câştigi la un moment dat, dacă nuţi reduci pierderile şi nu-ţi eficientizezi consumurile energetice la timp, într-o zi nu vei mai putea plăti factura. 3. Preţul gazelor ar trebui să fie ceea ce câinele este pentru om, cel care dă semnalul atunci când un pericol se apropie. 4. Să crezi că dacă în fiecare zi, impunând un preţ al gazelor la un nivel coborât, cineva te va aprecia şi atunci când lipsa resurselor nu îţi va mai permite aceasta, este o utopie. 5. Gândirea energetică, dacă există, nu poate fi decât pe termen lung. 6. Dacă ai rezolvat problemele energetice vara, asta nu înseamnă că nu mai vine iarna. 7. Cel mai bine te poţi pregăti pentru o viitoare criză energetică, atunci când ai încă resurse. 8. Amânarea problemelor energetice nu înseamnă şi rezolvarea lor, din contră, înseamnă accentuarea lor. 9. Cele mai bune decizii le poate lua doar un individ pentru el însuşi (dacă este culturalizat şi informat corect), deoarece el îşi cunoaşte cel mai bine forţele şi dorinţele. 10. Atenţie la ţintele pe care ţi le propui: sărăcia energetică poate fi redusă, dar nu eradicată.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: SCHIMBA ROMANIA

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate