„Parteneriatul civil NU poate primi BINECUVÎNTAREA lui Dumnezeu”. BOR sprijină familia NATURALĂ, și nu «tradițională»

„Parteneriatul civil NU poate primi BINECUVÎNTAREA lui Dumnezeu”. BOR sprijină familia NATURALĂ, și nu «tradițională»

Parteneriatul civil exclude binecuvântarea lui Dumnezeu din taina căsătoriei, iar BOR și celelalte culte religioase nu îl pot recomanda, a declarat Vasile Bănsescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

El a explicat că „Biserica Ortodoxă Română, și celelalte culte religioase din România nu pot recomanda, nu pot sugera nimănui validitatea unui parteneriat civil. Pentru că parteneriatul civil apare ca o formă alternativă la o instituție deja existentă, numită căsătorie”.

Vasile Bănescu a adăugat că „din punct de vedere legal, [parteneriatul civil] este o înțelegere care exclude termenul religios, exclude binecuvântarea lui Dumnezeu din taina căsătoriei, presupune o înțelegere punctuală între două persoane care își asumă în fața unei instituții pur omenești și nu dumnezeiești, cum e cazul în biserică, faptul că vor merge împreună mai departe”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei a evidențiat că nu ar trebui asociată identitatea Coaliției pentru Familie cu cea a Bisericii Ortodoxe Române sau cu a oricărui alt cult religios, întrucât inițiativa coaliției aparține mai multor organizații civice din România.

Faptul că „în foarte multe țări unde nu s-a luat atitudine în legătură cu definirea foarte clară a căsătoriei, acolo unde această definire nu a fost foarte bine lămurită, s-a ajuns la legalizarea căsătoriilor homosexuale” a făcut necesară susținerea normalității, a mai declarat Bănescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

El a adăugat că o altă situație nefavorabilă ar fi aceea în care cuplurile homosexuale ar putea adopta copii, situație pe care „cultele religioase din România nu o pot accepta, pentru că intră în contradicție totală, frontală, cu viziunea creștină asupra familiei”.

Biserica sprijină „familia naturală, și nu «tradițională», așa cum este ea numită, pentru că familia tradițională, străveche, nu mai există. Există însă familia naturală, formată prin căsătoria dintre un bărbat și o femeie”.

Bănescu a mai declarat, întrebat despre sarcinile și nașterile în rândul adolescentelor, că „nu este vorba de un fenomen, e vorba de cazuri punctuale, probabil numeroase, care însă nu au în spate o cauză legată de absența educației sexuale în școală”.

„Toate aceste cazuri care se invocă au în spate, de fapt, motive sociologice: abandon școlar, plecarea părinților în străinătate, lipsa de acces la informare virtuală, deci pe internet, în mediul rural, și nu în ultimul rând, apartenența la o anumită etnie unde, după cum știm, viața sexuală se începe mult mai devreme”.

„Biserica Ortodoxă Română este de acord, la nivelul unor ore de informare pe care le poate face profesorul de biologie sau dirigintele, în legătură cu riscurile reale la care se pot expune tinerii care încep o viață sexuală prea timpuriu și dezordonată”.