Editura Evenimentul si Capital

Parlamentul seniorilor luptă pentru drepturile persoanelor vârstnice

Autor: | | 0 Comentarii | 83 Vizualizari

În România, bătrâneţea înseamnă boală, singurătate și sărăcie, iar părinţii și bunicii noștri au fost lăsaţi la voia destinului.

În momentul de faţă România nu are un sistem de îngrijire pus la punct, dar, cu toate acestea, Parlamentul Seniorilor caută soluţii pentru a veni în ajutorul bătrânilor. Confederaţia Caritas România, împreună cu Asociaţia C.A.R.P. „OMENIA” București, partener în cadrul proiectului „Cetăţeni activi la puterea a treia”, a organizat la sfârșitul lunii trecute, prima ediţie a Forumului Seniorilor, eveniment în premieră în România, dedicat promovării drepturilor persoanelor vârstnice.

Ministrul Sănătăţii a spus prezent 

Evenimentul s-a bucurat de prezenţa reprezentanţilor Programului de Cooperare Româno-Elveţian, ai Ministerului Muncii și Justiţiei Sociale, Ministerului Sănătăţii, ai Senatului și Camerei Deputaţilor, reprezentanţilor societăţii civile și ai grupurilor de iniţiativă care apără interesele și drepturile persoanelor vârstnice din România.

Acest forum a fost conceput ca un spaţiu de comunicare între decidenţii politici și reprezentanţii seniori ai Parlamentului Seniorilor - for consultativ care apără și promovează interesele persoanelor vârstnice. 

Cei nouă membri ai acestui for au prezentat în cadrul evenimentului un document de poziţie și o platformă program ce cuprinde recomandări pentru crearea unui cadru legislativ favorabil unei îmbătrâniri demne și active. 

Lipsa acută a serviciilor sociale 

Documentul reprezintă o analiză aprofundată a problemelor cu care se confruntă persoana vârstnică în România, cu accent pe domenii cheie precum: asistenţă socială, asistenţă medicală, îmbătrânire activă, participare publică și protecţia drepturilor persoanelor vârstnice, sărăcie și excluziune socială. „La nivel mondial există o creștere a speranţei de viaţă, însă cred important să avem și condiţii de viaţă corespunzătoare pentru cei cărora le datorăm ceea ce suntem astăzi”, a declarat Florian Dorel Bodog, ministrul Sănătăţii.

„Vrem să devenim o voce din ce în ce mai puternică alături de decidenții zilei în scopul rezolvării problemelor persoanelor vârstnice”, a punctat Gheorghe Chioaru, președintele CARP OMENIA și președinte norific al Parlamentului Seniorilor.

Peste 49.000 de membri

Asociația C.A.R.P. „Omenia” București este o asociație neguvernamentală, de întrajutorare mutuală și protecție socială pentru persoanele vârstnice, având în prezent peste 49.000 de membri. Misiunea Asociaţiei este ajutorarea financiară, materială și socială a membrilor săi, asigurarea drepturilor acestora la un trai decent și de calitate.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate