Editura Evenimentul si Capital

Aleșii vor scutirea de la plata impozitului pe clădirea de domiciliu și pe terenul aferent acesteia. cât și de plata impozitului pe autoturism a aparținătorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat. În acest scop, un proiect de lege pentru modificarea Codului Fiscal a fost depus la Senat.

"Aparţinatorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism", potrivit propunerii legislative pentru modificarea Codului Fiscal, semnat de peste 40 de senatori PSD.

Codul Fiscal, prevede în prezent, la articolul 485 alineatul (1) litera f) că "persoanele cu handicap grav sau accentuat, persoanele încadrate în gradul I de invaliditate şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat şi ai minorilor încadraţi în gradul I de invaliditate" sunt scutite de plata impozitului pe clădirea de domiciliu şi pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism, informează Mediafax.

"Propunerea legislativă are ca obiect înlăturarea discriminării între aparţinătorii legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat, persoanele adulte cu handicap care au în proprietate clădirea de domiciliu sau un autoturism şi reprezentanţii legali ai minorilor cu handicap grav sau accentuat. Prin această propunere, considerăm că se face dreptate aparţinătorilor legali ai persoanelor adulte cu handicap grav sau accentuat care, deşi au acelaşi domiciliu cu persoana adultă cu handicap pe care o îngrijesc, nu pot beneficia de prevederile Codului Fiscal", se arată în expunerea de motive semnată de senatorul PSD Ioan Narcis Chisăliţă.

Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal va intra în dezbaterea Senatului, în calitate de primă Cameră sesizată. 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate