Editura Evenimentul si Capital

Parlamentul European alocă sute de milioane de euro pentru Republica Moldova. Pentru ce vor fi folosiți banii

Siegfried Mureșan
Autor: | | 0 Comentarii | 466 Vizualizari

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat solicitarea eurodeputatului PMP, Siegfried Mureșan, de a condiționa finanțări europene pentru Republica Moldova de rezultate în combaterea corupției și întărirea statului de drept.

Comisia pentru bugete a Parlamentului European a aprobat, seara trecută, avizul privind acordarea asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro destinată Republicii Moldova care cuprinde și solicitarea eurodeputatului „de a condiționa acordarea sprijinului financiar de obținerea unor rezultate concrete în domenii precum combaterea corupției, independența justiției, întărirea statului de drept și întărirea sistemului bancar”, potrivit unui comunicat de presă.

„Această asistență macrofinanciară are rolul de a ajuta Republica Moldova să-și finanțeze cheltuielile curente, să-și stabilizeze economia și vreau ca banii să ajungă cât mai repede în Republica Moldova. Însă am vrut să mă asigur că sprijinul financiar pe care Uniunea Europeană îl oferă Republicii Moldova este bine folosit, că se implementează reformele pe care oamenii le așteaptă și că rezultatele vor fi resimțite de cetățeni”, precizează Mureșan.

„Termenii și rezultatele trebuie stabilite de Comisia Europeană împreună cu Guvernul Republicii Moldova, care să aprobe și să-și asume aceste condiții. Este stabilit ca banii să fie alocați în 2017 și 2018 în trei tranșe și vreau ca înainte de fiecare tranșă Guvernul de la Chișinău să implementeze în etape măsurile pe care cetățenii moldoveni le cer și care sunt atât de necesare pentru consolidarea economiei și a democrației în Republica Moldova”, a adăugat el.

Eurodeputatul PMP, Siegfried Mureșan, este raportor din partea Comisiei pentru bugete pe avizul privind programul de asistenţă macrofinanciară pentru Republica Moldova

Votul final al Parlamentului European pe propunerea de acordare a asistenței macrofinanciare în valoare de 100 de milioane de euro pentru Republica Moldova este programat să aibă loc în plen în sesiunea din luna mai a acestui an, se mai arată în comunicat. 

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate