Editura Evenimentul si Capital

Parlamentarii români au "inspectat" locuința din Norvegia a familiei BODNARIU

Autor: | | 15 Comentarii | 3207 Vizualizari

O delegație formată din mai mulți deputați și senatori români se află în Norvegia. Aleșii s-au întâlnit cu autoritățile norvegine și au aflat detalii despre cazul Bodnariu. Delegația parlamentarilor români a fost și la reședința familiei Bodnariu.

Parlamentarii sunt în Norvegia în vederea întreprinderii de demersuri politice pentru susţinerea reîntregirii familiilor de români ai căror copii au fost preluați de Serviciul local norvegian de protecție a copilului (Barnevernet), precum familiile Bodnariu, Nan și altele.

Ieri aleșii s-au întâlnit timp de peste trei ore cu Anne Karin Hamre, guvernatorul județului Sogn og Fjordane, în jurisdicția căruia se află Redal, localitatea de reședință a familiei Bodnariu, și cu reprezentanți ai municipalității Naustdal.

După prezentarea făcută de guvernator, parlamentarii români au cerut  reanalizarea ordinului temporar de plasament pe considerentul că măsura adoptată este una disproporționată și reprezintă o interpretare abuzivă a principiului interesului superior al copilului (potrivit legislației internaționale relevante), adăugând că există suspiciuni rezonabile privind unele vicii de procedură (nerespectarea de către Barnevernet a etapelor procedurale prevăzută în legislația norvegiană). 

Aleșii au fost și la reședința familiei Bodnariu din localitatea Redal, unde au avut discuții cu cei doi soți, au vizitat locuința și au constatat "condiții adecvate de viață și dezvoltare oferite copiilor de către părinți". Parlamentarii au discutat și cu vecini ai familiei, cetățeni norvegieni, precum și cu alți membri ai comunității locale care îi cunosc îndeaproape pe Ruth și Marius Bodnariu.   

Cazul Bodnariu va fi discutat și în Parlamentul European. Inițiativa le-a aparținut europarlamentarilor români, de la toate grupurile politice. Acestora li s-au alăturat și europarlamentari din ţări precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta şi Spania. În total, pentru organizarea dezbaterii au semnat 42 de europarlamentari.

CITIȚI MAI MULT AICI

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate