Editura Evenimentul si Capital

Parlamentarii, bombardați de mame: "Salariile şi pensiile voastre le-aţi votat în doi timpi şi trei mişcări!". "Pentru a vota legi care vă avantajează în mod direct vă mobilizaţi!"

Plenul Camerei Deputaților
Autor: | | 1 Comentarii | 522 Vizualizari

Proiectul care prevede majorarea indemnizației de creștere a copilului intră mâine la vot în plenul Camerei Deputaților. Acesta a fost votat de Comisia pentru muncă din Cameră pe 8 martie, iar de atunci proiectul a fost amânat, din motive procedurale, după cum au explicat deputații. Proiectul este susținut atât de PSD cât și de PNL. Premierul Dacian Cioloș le-a cerut duminică parlamentarilor să indice sursa de finanțare. În replică, Valeriu Zgonea i-a invitat pe miniștri să găsească împreună o soluție. Între timp, mamele interesate de lege, bombardează cu mesaje pagina de Facebook a Camerei Deputaților.

Proiectul de lege majorează indemnizaţia de creştere a copilului, eliminând plafonul maxim de 3.400 de lei şi înlocuindu-l cu 85% din media veniturilor din ultimele 12 luni. De asemnea, indemnizația minimă ar urma să crească de la 600 de lei cât este în prezent până la 1000 de lei. 

Din data de 8 martie când proiectul a fost adoptat de Comisia de muncă a Camerei Deputaților, aleșii au primit zeci de mesaje de la mame care cer vot final pe acest proiect.

Vă prezentăm câteva dintre mesajele postate pe pagina de Facebook a Camerei Deputaților în ultimele zile:  

Simona Popescu : "Sper că legea pentru mame se afla pe ordinea de zi pentru mâine, că se votează favorabil şi că încheiaţi tărăgănarea asta aiurea! Ar fi o bilă albă dacă se va întâmpla aşa, dar ies scântei cu lume în strada dacă trageţi în continuare de timp şi continuă discriminarea!". 

Oana Șomcutian:  "Aş dori să ştiu şi eu când veţi avea de gând să votaţi legea cu privire la concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor? Pentru a vota legi care vă avantajează în mod direct vă mobilizaţi şi sunteţi foarte eficienţi, la fel şi când este vorba de legi/ ordonanţe de urgenţă care reduc/ restricţionează beneficiile. Noi, mamele, şi pruncii noştri să înţelegem că suntem mai puţin importanţi sau ca natalitatea scăzută şi îmbătrânirea populaţiei sunt probleme care nu vă interesează?!?". 

Anca Postatny : "Vă rog să introduceţi legea pe ordinea de zi de astăzi şi să fie votată favorabil. Nu mi se pare normal să muncesc de 15 ani şi să nu-mi pot creşte copilul decent şi să stau lângă el în primii ani din viaţă. Care din voi consideră că un copil se poate creşte cu 1200lei?"

Nicoleta Danis : "Avem nevoie de decizia favorabila a propunerii legislative privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor. Avem nevoie să ni se răsplătească anii de muncă conform cu ce am cotizat fiecare, să știm că putem să ne creștem decent copiii. Va rugăm sa introduceți pe ordinea de zi spre vot. Vă mulțumim!". 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate