Pariați pe Simona Halep!

Pariați pe Simona Halep!

S-au dus de mult nopţile albe făcute de români cu ochii-n televizor sau cu urechea lipită de difuzor în aşteptarea unui rezultat mare al unei echipe sau al vreunui sportiv cu tricolorul în piept. În ultimii ani, doar Lucian Bute cu meciurile sale pentru titlul mondial ne-a mai dat deşteptarea înainte de răsăritul soarelui. Şi asta nu pentru că performanţele sportivilor români au fost realizate la ore „civilizate”, ci pentru că ele au cam lipsit.

În iarna asta, care de fapt nu e iarnă, s-a mai născut o stea. Recomandată de rezultatele foarte bune înregistrate anul trecut, mulţi dintre români o şi vedeau câştigând la Australian Open. Simona Halep a dus numele României dincolo de „sferturile” de la Melbourne, acolo unde, din păcate, s-a oprit. Performanţa ei e una mai mult decât onorabilă. Ca şi Bute, Simona Halep a ajuns unde a ajuns fără prea mare ajutor din partea statului. Boxul şi tenisul, ambele, în aceste cazuri, sporturi profesioniste, nu implică statul cu aproape nimic. Statul e însă primul beneficiar al marilor victorii obţinute de astfel de oameni. Spuneam odată că ceea ce a făcut Lucian Bute pentru România la capitolul imagine în lume, nu au reuşit toţi miniştrii de externe din ultimii 23 de ani la un loc. Acelaşi lucru îl pot spune şi acum despre micuţa constănţeancă „răpusă” miercuri dimineaţă de „rachetele sol-sol” ale slovacei Dominika Cibulkova.

Nu ştiu dacă Lucian Bute ne va mai ţine cu sufletul la gură în viitor. Luna viitoare face 34 de ani. Nu e mult, dar parcă Lucian a îmbătrânit deja. Pugilistic vorbind. În schimb, Simona Halep, sunt convins, abia a început să ne „facă praf” nopţile! Are doar 22 de ani. Până acum un an şi ceva, puţini ştiau de existenţa ei ca jucătoare de tenis. Simona va fi de luni în primele zece jucătoare ale lumii. Asta e marea ei performanţă până la urmă. A devenit un nume, iar potenţialul ei ne face să sperăm că nu se va mulţumi doar cu atât. La anul, pe vremea asta, am curaj să fac un pariu, Simona Halep va fi cel puţin favorita numărul 5 de la Australian Open.

Ne puteți urmări și pe Google News