Editura Evenimentul si Capital

MAȘINI de peste JUMĂTATE de MILION de EURO, uitate în parcare de CJ Constanța / Galerie Foto

Autor: | | 0 Comentarii | 709 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Parcarea Pavilionului Expozițional din Constanța este ocupată, de aproape doi ani, de cel puțin 20 de autoturisme care aparțin Consiliului Județean Constanța. Sunt mașini achiziționate cu cel puțin 500.000 de euro care însă nu pot fi folosite pentru că firma care avea ca acționar unic CJ Constanța a fost dizolvată, fiind în insolvență.

Autoturismele, toate cu număr de înmatriculare cu CJC, sunt abandonate de vreo 2 ani în parcarea Pavilionului Expozițional,frumos rânduite, multe având roțile desumflate de atâta expunere la intemperii. Sunt însă doar o parte din autoturismele achiziționate de-a lungul anilor de către SC “Domeniu Public și Privat Județean”, SRL-ul Consiliului Județean Constanța, înființat în iulie 2004.

Este de fapt o firmă care a funcționat cu bani de la bugetul județean, care de-a lungul anilor a înghițit milioane de lei. Curtea de Conturi a descoperit de altfel, printre altele, că în mandatul lui Nicușor Constantinescu s-au făcut o mulțime de plăți ilegale către  SC “Domeniu Public și Privat Județean”. Mijloacele auto erau “cumpărate”, potrivit surselor din CJC “de la un apropiat al tandemului Mazăre-Constantinescu”. Și Regia de Exploatare a Dimeniului Public și Privat a primăriei Constanța a fost dotată, de altfel, cu aceleași tip de autoturisme.

Îm 2014, Curtea de Conturi informa că în 2013 a constatat  „efectuarea de plăţi nelegale către SC “Domeniul Public şi Privat Judeţean” SRL Constanţa reprezentând contravaloarea închirierilor de autoturisme, acţiuni interzise de actele normative în vigoare, în sumă de 1.651.000 lei şi dobânzi calculate de 158 000 lei (1.809.000 de lei)“. Fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir, confirmă că este vorba de autoturismele fostei firme a administrației județene.

“Noi am desființat societatea prin hotărâre de CJC, dar fusese în insolvență și, având un  litigiu în instanță cu o firmă din Piatra Neamt, nu s-a putut face radierea mașinilor. Și de aceea ele nu pot fi scoase la valorificat”, a explicat pentru EVZ, fostul vicepreședinte al CJ Constanța, Cristinel Dragomir, care, după încarcerarea lui Nicușor Constantinescu, a avut atribuții de președinte. Și acum, după aproape 4 luni de la schimbarea, prin alegeri, a conducerii CJ Constanța, autoturismele continuă să zacă în parcare.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate