Editura Evenimentul si Capital

Papa Francisc atrage ATENŢIA oamenilor de ştiinţă să o lase mai moale cu PROGRESUL. Dumnezeu a lăsat lumea aşa

Autor: | | 8 Comentarii | 1596 Vizualizari

Papa Bergoglio pune nişte paleţi şi reia un discurs atât de drag predecesorilor săi, adică graniţele etice dincolo de care cercetările biologice nu ar trebui să treacă pentru a nu rupe echilibrul dintre natură şi om. Dacă papii Ratzinger şi Wojtyla repetau oamenilor de ştiinţă, în diverse apeluri, că omul nu se poate substitui Creatorului, Papa Bergoglio adaugă: Rămâne mereu valabil principiul că nu tot ce este tehnic posibil sau realizabil este prin urmare etic şi acceptabil.

''Ştiinţa, ca orice activitate umană, ştie că are limite pe care trebuie să le respecte pentru binele umanităţii însăşi şi pentru asta e necesar simţul responsabilităţii etice''. În aceste zile, în Vatican, s-a ţinut plenara consiliul pontific al culturii dedicată unei reflexii privind toate frontierele medicale şi ştiinţifice. Papa Bergoglio a primit ieri pe toţi participanţii, mulţi dintre ei geneticieni şi alţi oameni de ştiinţă: ''Adevărata măsură a progresului, cum amintea preafericitul Paolo al VI-lea, este aceea că ţinteşte binele fiecărui om''.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

''Ştiinţa şi tehnologia ne-au ajutat să aprofundăm graniţele cunoştinţelor despre natură şi în special despre fiinţa umană. Dar acestea, singure, nu sunt suficiente pentru a da toate răspunsurile. Astăzi ne dăm seama din ce în ce mai mult - a adăugat Papa Francisc - că e necesar să se recurgă la comorile de înţelepciune păstrate în tradiţiile religioase, în înţelepciunea populară, în literatură şi artă, care ating în profunzime misterul existenţei umane, fără să uite, ba, mai mult, redescoperind pe acelea conţinute în filosofie şi în teologie'', titrează Il Mattino.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate