Editura Evenimentul si Capital

Papa și-a încheiat vizita istorică în Statele Unite

Papa Francisc
Autor: | | 0 Comentarii | 189 Vizualizari

Papa Francisc a părăsit, ieri,Statele Unite, după o vizită istorică de şase zile în care Suveranul Pontif a vorbit despre mai multe subiecte sensibile, cum ar fi imigraţia, protecţia mediului sau protejarea familiei.

În cadrul primei sale vizite în SUA, Papa Francisc (78 ani), a fost la Washington, New York şi în cele din urmă la Philadelphia, unde a închis a opta Întâlnire Mondială a Familiilor Catolice.

Următoarea întâlnire a fost stabilită pentru 2018 în capitala Irlandei, Dublin.

În faţa a peste un milion de persoane prezente duminică la Philadelphia (după estimarea oferită de Vatican), Francisc a celebrat o ultimă mesă gigant, după ce în dimineaţa aceleiaşi zile Papa se întâlnise cu cinci victime ale pedofililor şi cu 100 de deţinuţi la închisoarea Curran-Fromhold.

„Dumnezeu plânge pentru abuzurile sexuale asupra copiilor", a declarat Papa Francisc în cadrul unei întâlniri de jumătate de oră cu victimele abuzurilor, promiţând că vinovaţii „vor fi traşi la răspundere".

Ulterior, în cadrul întâlnirii cu deţinuţii, papa a denunţat sistemele penitenciare care nu încearcă să „vindece rănile şi să ofere noi oportunităţi" deţinuţilor.

Potrivit AFP, remarcile făcute de Papă survin după ce joi Francisc a cerut Congresului american să abolească pedeapsa capitală, într-o ţară al cărui sistem penitenciar a fost de nenumărate ori criticat pentru abuzuri.

De asemenea, cu o săptămână înaintea Sinodului dedicat familiei, de la Vatican, Papa a criticat atitudinea „consumeristă" legată de relaţiile de cuplu şi distanţarea tinerilor faţă de instituţia căsătoriei, scrie Agerpres.

Pe parcursul vizitei sale, care a inclus şi întâlnirea cu preşedintele american Barack Obama, Papa a fost aşteptat de-a lungul bulevardelor de mulţimi curioase să vadă un pontif care, într-o ţară dominată de maşini puternice, a călătorit într-un Fiat 500 sau cu papamobilul, şi care s-a oprit pentru a-i întâlni, îmbrăţişa sau asculta pe cei care au venit să-l vadă.

Un astfel de moment emoţionant a avut loc atunci când Papa i-a cerut, în mod neaşteptat, şoferului maşinii care îl transporta de la aeroportul din Philadelphia spre oraş să oprească pentru a binecuvânta un copil aflat într-un scaun cu rotile.

Pe tot parcursul vizitei sale, Papa nu a ezitat să abordeze subiecte sensibile vorbind încă din prima zi a turneului său despre un subiect care divizează americanii în plină campanie electorală: imigraţia.

Într-un discurs istoric rostit în faţa Congresului, o premieră pentru un Papă, Francisc le-a cerut oficialilor să îşi asume responsabilitatea de a asigura un sistem economic mai echitabil, iar în faţa Naţiunilor Unite papa a abordat subiecte precum imigraţia şi protecţia mediului.

Un alt moment emoţionant al vizitei Papei a fost întâlnirea de la locul atentatelor de la 11 septembrie, din Manhattan, unde Pontiful a condamnat violenţa în numele religiei

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate