Editura Evenimentul si Capital

Papa Francisc în predica din piaţa Sf. Petru: Drama este atunci când NU te mai RUŞINEZI de NIMIC

Autor: | | 2 Comentarii | 1470 Vizualizari

Să nu ne temem să ne ruşinăm. Sunt frumoasele poveţe ale Papei Francisc spuse în piaţa San Pietro cu ocazia sărbătorii Milei Divine. Când ne ruşinăm - a spus credincioşilor - trebuie să fim mulţumiţi, asta înseamnă că nu acceptăm răul. În opinia Papei ruşinea este o invitaţie secretă a sufletului care are nevoie de Dumnezeu pentru a învinge răul. Şi astfel trecem de la ruşine la iertare.

''La fiecare iertare suntem însufleţiţi, încurajaţi - a adăugat - fiindcă suntem mai iubiţi de fiecare dată. Şi când iubiţi fiind, cădem, simţim mai multă durere decât la început. E o durere benefică, care încet-încet ne îndepărtează de păcat. Descoperim atunci că forţa vieţii este aceea de a primi iertarea Domnului şi să mergem înainte".

Aceasta este viaţa creştinului: din ruşine în ruşine, din iertare în iertare

În sfârşit, ''după ruşine şi resemnare, mai este o uşă închisă, chiar blindată : păcatul nostru. Când comit un păcat mare, dacă sunt cinstit cu mine însumi şi nu vreau să mă iert, de ce ar trebui să o facă Dumnezeu? Această uşă, însă, e închisă doar dintr-o parte, a noastră, pentru Dumnezeu nu e niciodată de netrecut. Când ne confesăm, se petrece ceea ce nu se aude: descoperim că tocmai acel păcat, care ne ţinea departe de Domnul, devine locul întâlnirii cu El, fiindcă e mila care face lucrarea în greşelile noastre'', notează Vaticannews.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X