Editura Evenimentul si Capital

Papa la FATIMA: Va DEZVĂLUI el în sfârșit SECRETUL integral al APARIȚIEI Fecioarei de acum fix 100 de ani?

Cei trei ciobănași martori ai aparițiilor de la Fatima
Autor: | | 8 Comentarii | 6406 Vizualizari

Papa Francisc se va afla vineri și sâmbătă la Fatima pentru canonizarea a doi ciobănași, martori acum o sută de ani la apariția Fecioarei.

Mergând la sanctuarul Fecioarei Maria de la Fatima, în Portugalia, Papa abordează una dintre cele mai controversate probleme din istoria recentă a Bisericii Catolice. Aceasta a recunoscut în 1930, aparițiile Fecioarei în fața a trei copii ciobani, în cursul anului 1917.

Papa îi va canoniza sâmbătă, 13 mai – a suta aniversare a acelor fenomene, printre care un „dans al soarelui”, văzut de 70.000 de oameni – doi dintre cei trei mici martori, Francisco și Iacinta, morți în 1919, respectiv 1920, de gripă spaniolă.

Procesul de beatificare a celei de-a treia martore, Lucia, moartă la vârsta de 97 de ani, pe 13 februarie 2005,  se află în curs. Aceasta a fost deținătoarea faimosului „Secret de la Fatima”, ale cărui prime două părți au fost dezvăluite în 1941.

A treia parte, încredințată de Lucia direct Sfântului Scaun, în plic sigilat, trebuia păstrată secret până în 1960.

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Prima marte evoca „Viziunea unui Infern”. A doua, anunța al doilea război mondial și cerea mai ales „ca Rusia să se consacre Inimii Mele Imaculate” pentru a evita ca ea să-și „răspândească greșelile în lume”, respectiv comunismul ateu.

În ceea ce privește a treia parte a Secretului, ea a fost dată publicității de Vatican abia pe 26 iunie 2000, cu 40 de ani întârziere și după multe ezitări.

Papa Ioan al XXIII-lea (ales în 1958, mort în 1963), ca și Papa Paul al VI-lea (ales în 1963, mort în 1978), au luat cunoștință de partea a treia a Secretului dar au apreciat că este mai bine să nu îl dea publicității.

Ioan Paul al II-lea, pe patul de convalescență, în 1981, după atentatul din 13 mai – ziua celebrării aparițiilor din Portugalia – a spus că a fost salvat de Fecioara de la Fatima.

La spital, el a cerut să i se aducă faimosul plic pe care cei doi predecesori ai săi îl sigilaseră la loc.

După un proces de gândire care a durat mai mulți ani, Papa Ioan Paul al II-lea a hotărât să-i facă cunoscut conținutul cu ocazia jubileului din 2000.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi

Articole salvate