Editura Evenimentul si Capital

Pantofii, la uşă! Cum s-au descălţat anchetatorii acasă la Sile Cămătaru şi au făcut PERCHEZIŢIE în ŞOSETE

În 2012, anchetatorii au făcut descinderi de amploare la membrii clanurilor „Cămătarii” şi „Sportivii” FOTO: LIBERTATEA
Autor: | | 9 Comentarii | 39981 Vizualizari

Cel puţin un om al legii s-a descălţat acasă la Sile Cămătaru, în februarie 2012, când procurorii şi poliţiştii au făcut descinderi de amploare în Capitală la clanurile de interlopi „Cămătarii” şi „Sportivii”. Detaliul că anchetatorii şi-au lăsat pantofii la uşă când au efectuat percheziţii acasă la Sile Cămătaru apare în motivarea deciziei Curţii de Apel Bucureşti din 12 februarie 2016. Atunci, Nuţu Cămătaru s-a ales cu o nouă pedeapsă de peste 5 ani de închisoare şi cu renumele de „Nutzu the Pawnbroker” în presa internaţională, iar fratele lui, Sile, a primit 7 ani cu executare.


Cea mai citită ştire: ACCIDENT TERIBIL în gara Curtici. Mecanici răniţi şi CINCI LOCOMOTIVE implicate l Foto galerie cu EFECTELE IMPACTULUI 

Pe parcursul celor 250 de pagini, magistraţii s-au referit la întreaga activitate infracţională a grupărilor de interlopi, pornind de la răfuielile dintre aceştia în care se foloseau pistoale şi săbii, cum îşi terorizau datornicii la telefon, până la cum au fost ajutaţi de doi avocaţi în timpul percheziţiilor.

Acest ultim aspect a fost tratat în detaliu în motivare, unde magistraţii au reţinut că avocata lui Sile Cămătaru, Luiza Dragne, a intrat cu telefonul mobil deschis în timpul percheziţiilor, pentru ca fiul vitreg al lui Sile, Dragoş Pandele, să audă în timp real tot ce se întâmplă pe parcursul cercetărilor.

Interceptări de tot râsul

Odată ajunsă în faţa uşii, avocata îi spune lui Dragoş Pandele că va lăsa telefonul deschis, iar ce a urmat pare un dialog desprins dintr-o comedie. Luiza Dragne a fost întâmpinată, cel mai probabil, de un mascat.


Dovada că anchetatorii nu mai intră cu bocancii în viaţa oamenilor o  găsim în interceptări: acasă la Sile Cămătaru s-au descălţat


Avocata a înţeles să glumească pe seama însemnelor de pe uniforma poliţistului spunându-i: „Asta e inimioară? De ce nu v-aţi făcut roşie că dacă intraţi undeva, dacă se vede roşu, aduceţi dragoste, nu război”. Poliţistul, notat în interceptarea procurorilor drept „Bărbat1”, îi răspunde sec: „Nu aduce dragoste”. „Nu aduceţi nici dragoste, nici război, aduceţi (neinteligibil)”, continuă avocata într-o notă de ironie. Poliţistul se disculpă: „Credeţi că ne face plăcere?”. Avocata trece de la ironie la impertinenţă: „Sunt convinsă! Ca să nu mai vorbesc de faptul că sunt unii dintre dumneavoastră, care intră în casă, nu contează dacă sunt copii, dacă...nu ţin cont de absolut nimic”.

În dialog intervine un interlocutor notat „Bărbat2”, care îi spune primului: „Hai, mă, să mergem!” – sintagmă din care reiese că cel deal doilea este coleg, dacă nu un superior al primului, prin folosirea apelativului „mă”. Acest detaliu este important în economia schimbului de replici care urmează. Avocata, însoţită de cei doi, este îndrumată către o încăpere a vilei lui Sile. Pe drum, realizând că a cam depăşit limita cu glumele la adresa poliţiştilor spunându-le că nu ţin cont de nimic, Luiza Dragne a încercat să mai „dreagă busuiocul” arătând că şi printre avocaţi sunt asemenea persoane: „Cum şi noi, unii dintre noi sunt avocaţi care nu ţin cont de şi care (neinteligibil)”. Semn că nu i-a gustat nici gluma, nici auto-ironia, primul poliţist îşi păstrează tonul sec şi îi dă o replică menită să încheie discuţia: „Înţelege fiecare cum...” „Aşa este, cum înţelege e cel mai bine. Da ştiu, nu-i nicio problemă, nu-i nicio problemă”, conchide avocata într-o notă împăciuitoare.

Al doilea indiciu

În acest moment avocata şi cei doi poliţişti ajung în dreptul unei încăperi. Discuţia amicală s-a terminat, încep „formalităţile”, iar protagoniştii poartă următorul dialog, pe care îl redăm integral în caseta alăturată. Un alt indiciu că persoana notată „Bărbat2” e din rândul anchetatorilor e că acesta îi cere avocatei delegaţia.

Percheziții în șosete. Interceptarile care expun situatia penibilă

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate