Editura Evenimentul si Capital

Panică printre susținătorii Sistemului! Cutremurul Dragomir dărâmă rămășițele Binomului

Cheia Sistemului se găsește în rapoartele aghiotanților
Autor: | | 9 Comentarii | 11480 Vizualizari

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, plecat din Serviciu în 2013, a aruncat practic România în aer în urmă cu două seri după ce a făcut mai multe dezvăluiri despre modul şi motivaţia pentru care este dusă aşa zisă luptă anticorupţie. El a povestit, într-un interviu la România TV, din postura unui om care a fost parte din Sistem, la vârf, că dosarele de corupţie erau făcute de ofiţerii SRI, contrasemnate de procurori, iar inculpaţii erau executaţi la comandă de judecători apropiaţi de Servicii sau şantajaţi prin dosarele din celebra arhivă SIPA. Totul era sprijinit mediatic de acoperiții din presă, în vederea acreditării ideii că acțiunile de tip mafiot ale Binomului ar fi reprezentat, de fapt, lupta împotriva corupției.

Tot el a explicat că partidele de tenis şi chermezele ţinute de Binom cu oamenii politici pot fi demonstrate foarte uşor prin rapoartele făcute de şoferii şi aghiotanţii participanţilor. Dragomir a concluzionat şi cine sunt cei care duc lupta anticorupţie: „O gaşcă de băieţi şi fete utilizează instituţiile şi sistemul în scop personal. E o clică, o mafi e, e mult spus mafi e, pentru că mafi a are reguli”

Modul în care tandemul SRI-DNA funcţiona a fost demonstrat în ultima perioadă prin mai multe documente explozive care au apărut în spaţiul public. Totuşi, Binomul nu putea executa oameni pe bandă rulantă dacă nu exista şi al treilea element, cel mai important probabil, cel al celor care dau sentinţa: judecătorii. Daniel Dragomir a explicat cum dicta Sistemul coordonat de Florian Coldea sentinţele din dosarele DNA. „Procurorii DNA contrasemnau rechizitoriile făcute de juriștii SRI şi le trimiteau la instanţă, în speranţa că onor câmpul tactic va asigura traseul necesar. Se trimiteau bilețele către judecătorii anume desemnați”, a dezvăluit fostul ofiţer, admiţând practic că desemnarea aleatorie a judecătorilor, reglementată prin lege, este doar o poveste pentru naivi.Dar cum reuşea Binomul să influenţeze deciziile judecătorilor? „Se miza, în primul rând, pe relațiile personale dezvoltate în timp. În al doilea rând, pe șantaj. De la SIPA până la vremurile mai noi, pe baza interceptărilor telefonice. În al treilea rând, cu ajutorul ofițerilor acoperiți din Justiție, ceea ce este ilegal”, a dezvăluit Dragomir. El a explicat că prin acest stil de a face justiţiei în România secolului 21 Sistemul a reuşit să preia afacerile unor opozanţi, să le închidă pe cele care nu putea fi preluate, să atace instituţii de presă ostile şi să distrugă vieţile unor oameni. „Există entități de afaceri din România care au fost ținta acestui stat paralel de care vorbim și care reprezenta o amenințare fie prin putere, forța financiară, influența externă și aceștia trebuiau distruși. În special în zona de media se acționa așa. Au avut loc preluări ostile și închideri de businessuri”, a explicat fostul ofiţer.

Rechizitoriile DNA, întocmite de SRI

Daniel Dragomir a povestit, la România TV, şi despre cum rechizitoriile prezentate de procurorii DNA în instanţă erau scrise, de fapt, de ofiţeri SRI. El a confirmat că exista o colaborare între SRI şi DNA pentru a se obţine sentinţe favorabile în justiţie. „Ofiţerii SRI făceau rechizitoriile, iar bravii procurori DNA le luau, le contrasemnau şi le trimiteau în instanţă. Sperau ca cei din câmpul tactic să dea decizii favorabile. Cei din SRI dădeau bileţele şi erau dictate complete de judecată. Erau relaţii personale între judecători şi ofiţeri care erau implicaţi în câmpul tactic. Dumbravă (fostul şef al departamentului juridic din SRI – n.red.) sprijinea judecătorii să ajungă în poziţii. A fost şi prin şantaj cum ar fi fost arhiva SIPA. Au fost şi ofiţeri acoperiţi în justiţie. Când vorbim de ofiţeri acoperiţi între procurori şi judecători se încalcă grav Constituţia”, a dezvăluit Daniel Dragomir.

Protocoalele SRI cu Parchetele

Evenimentul zilei a scris pe larg despre protocoalele dintre SRI şi Parchete, în special DNA, care au avut ca efect participarea ofiţerilor de informaţii la anchetele penale. Curtea Constituțională a scos definitiv din anchetele penale, pe 16 februarie 2016, serviciile de informaţii. Aşa că preşedintele Comisiei parlamentare de control al SRI, senatorul Adrian Țuțuianu, anunţa în martie că directorul SRI, Eduard Hellvig, a dispus denunțarea de către Serviciu a protocoalelor de colaborare interinstituționale care nu mai respectă criteriile de necesitate, actualitate sau utilitate. Decizia vine după ce Eduard Hellvig a recunoscut în fața Comisiei aceste protocoale. Procurorul general Augustin Lazăr anunţase denunțarea unilaterală a acestor protocoale.

Politicienii făceau coadă la SRI

Sistemul are sub control şi aservite informaţiile, prin SRI, justiţia, prin procurorii DNA şi unii judecători, şi puterea de a influenţa opinia publică, prin portavocile din presă. Statul de drept ar mai avea o şansă: politicienii care au la dispoziţie chiar o Comisie de Supraveghere a SRI în Parlament a cărei menire ar trebui să fie să supravegheze tocmai ca această instituţie de forţă să nu facă abuzuri. Fostul ofiţer SRI dă însă o veste proastă: există acoperiţi aserviţi Sistemului şi printre politicieni. „Pe unii acoperiţi din politică i-am întâlnit intrând şi ieşind din biroul lui Coldea. Doar o comisie parlamentară poate să facă lumină într-un asemenea caz”, a explicat Dragomir.

„Am văzut acoperiţi din presă în biroul lui Coldea”

Execuţiile sumare ale Sistemului DNA-SRI nu s-ar fi putut face atât de brutal fără spijinul aşa numiţilor acoperiţi din presă, prin celebrele articole în care suspecţii era condamnaţi înainte ca un judecător să dea un sentinţă. Deşi existenţa lor ţine de o evidenţă logică, este pentru prima oară când un fost membru al Sistemului confirmă că ei scriu la comandă în interesul unui grup de oameni, nu al statului. „În zona acoperiților din media, orice serviciu utilizează așa ceva, în cazul României trebuie să facem o delimitare. Un ofițer acoperit din media care desfășoară activități penstru sprijinul securității naționale este cu totul diferit de un acoperit din media care primește pe mailuiri rechizitorii sau documente nepublice din dosar și are un singur ordin să-l facă pe acel om sau pe acea persoană, să o arate opiniei publice ca pe un infractor sau penal. Pe câțiva care au răspuns la ordinele Binomului, i-am cunoscut și personal, i-am văzut în biroul lui Coldea. Nu a fost în beneficiul statului. A fost în beneficiul unei persoane”, a spus Daniel Dragomir. El a explicat că dorinţa Sistemului de a controla presa era atât de mare încât au fost atacaţi patroni de presă sau instituţii media în aşa-zisa luptă anticorupţie.

Statul paralel, mafia care utilizează instituţiile în scop personal

În serialul „Noi suntem statul” Evenimentul Zilei a publicat o serie de materiale în care dezvăluie despre întâlnirile oamenilor politici cu Floria Coldea sau Laura Codruţa Kovesi la celebrele partide de tenis, dar şi la chermeze care au culminat cu celebra seara a alegerilor din 2009 petrecută în sufrageria lui Gabriel Oprea. Fostul om al Sistemului nu numai că a confirmat că aceste întâlniri erau reale, dar a explicat că ele pot fi demonstrate foarte uşor dacă cineva şiar dori să facă lumină în acest caz.

„În interiorul sistemului avem o diferenţă terminologică care e pregnantă şi se vede prin abuzuri, acel stat paralel e altceva decât sistemul, e o clică, o mafie, e mult spus mafie, pentru că mafia are reguli. În acest caz, o gaşcă de băieţi şi fete utilizează instituţiile şi sistemul în scop personal. Sufrageria domnului Oprea, ca fenomen, era cunoscută la toate nivelurile SRI. Toată lumea, inclusiv Coldea, era urmărită. Iar la fiecare eveniment de acest gen, trebuie dublat numărul de persoane care se aflau acolo. Existau șoferii, aghiotanții celor care se aflau acolo. Într-un sistem militar, când au loc evenimente ca cel din sufrageria lui Oprea sau partidele de tenis, acei oameni merg însoţiţi de un şofer, aghiotant. Acele persoane care sunt în zonă raportează aceste lucruri, aceste persoane îndeplinesc nişte foi de parcurs. Toate aceste activităţi există, se pot identifica cu uşurinţă. Au fost martori la întâlniri, nu erau foarte civili nici aceia. La o întâlnire cu 20 de persoane, din logică primară, mai participau încă 30-40 de persoane pe lângă”, a spus Dragomir.

El susţine că rapoartele completate de şoferi şi aghitanţi despre întâlnirile lui Coldea încă există la SRI: „Trecând peste percepţia publică, 99,9% din oamenii care sunt în serviciile de informaţii sunt ofi- ţeri profesionişti care îşi fac datoria, de aceea răspunsul e NU, nu aveau cum să dispară aceste documente, oamenii nu fac parte din grupul celor care răspundeau la ordinele directe ale unei persoane numită Florian Coldea”.

Spionaţi pentru suspiciuni de siguranţă naţionala cu ordin de la Coldea

După emisiunea cu Ion Cristoiu şi Victor Ciutacu, Daniel Dragomir a postat pe blogul său dragomirdaniel.ro două documente (facsimile) care demonstreză cum DNA, sub conducerea Laurei Codruța Kovesi, a făcut interceptările care au dus la arestarea „greilor” din România.

„Mandatele de siguranță națională la care am făcut referire aseară se referă la un prim exemplu, una din modalitățile în care oameni din media, de afaceri și politici au fost interceptați în ultimii ani”, a scris Daniel Dragomir pe blog, care afirmă că interceptările prezentate au fost făcute în 2009-2013.

„Interceptările s-au făcut în baza prevederilor legii 535 /2004 privind prevenirea și combaterea terorismului și în baza legii 51 / 1991 privind securitatea națională a României. Aceste prevederi au permis interceptarea unor persoane pentru activități conexe fenomenului terorist: „subminarea, sabotajul sau orice acțiuni care au ca scop înlăturarea prin forță a instituțiilor democratice…” (art.3 lit. f) și „inițierea sau constituirea de organizații sau grupări ori aderarea sau sprijinirea sub orice formă a acestora…” (art. 3, lit. l). Mai mult, în luna februarie 2014, după ce a avizat toate cererile de eliberare a mandatelor în cauză din poziția de Sefă a Parchetului General, doamna Kovesi solicita toate aceste mandate pentru a le utiliza în dosare de corupție, de data aceasta din poziţia de Șefă a DNA. Despre toate acestea și multe altele în curând”, a fost mesajul postat de Dragomir.

„Judecătorul care a dat mandat, acum e deputat”

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X