Editura Evenimentul si Capital

Jurnaliștii au fost dați afară de la procesul lui Horea Uioreanu pe motiv că s-a terminat programul de lucru! Situația se datorează unui ordin aberant emis de președintele Curții de Apel Cluj VIDEO

Autor: | | 1 Comentarii | 1812 Vizualizari

Un jandarm mai zelos a intrat în sala de judecată 31, de la Tribunalul Cluj, în jurul orei 16.13 și i-a anunțat pe jurnaliștii care asistau la procesului de corupție al fostului președinte al Consiliul Județean Cluj, să părăsească Palatul de Justiție, deoarece programul cu publicul a expirat.

Nu a contat faptul că în sală se aflau alte zeci de persoane care asistau la proces sau că judecătorul de caz, magistratul Alina Țopan, nu a decis ca procesul să se desfășoare cu ușile închise. Cu toate acestea, jandarmul Cosmin Frătean o ținea pe a lui: jurnaliștii să iasă din clădire pentru că așa are ordin.

La un moment dat, unul dintre jurnaliștii prezenți, Alin Golban, proprietar al site-ului specializat în probleme de justiție, Clujust.ro i-a spus jandarmului Frătean că el nu va pleca din sala de judecată pentru că este dreptul lui constituțional de a se informa pentru a informa mai departe publicul. Reporterul EvZ s-a aflat în aceeași situație la fel ca și alți jurnaliști prezenți. ”Am ordin să vă dau afară din clădire a ora 16 și așa voi face. Nu mă faceți să folosesc forța”, a spus jandarmul Frătean, care gesticula nervos cu două pagini în mână.

Constituția nu mai contează la Curtea de Apel Cluj

Situația a fost aplanată de celebrul judecător Dana Gârbovan, de la Curtea de Apel Cluj, purtător de cuvânt al acestei instanțe, cunoscut pentru opiniile sale cu privire la necesitatea reformării sistemului judiciar românesc.

Vizibil stânjenită de penibilul situației, și asta pentru că jandarmul Frătean invoca tocmai ordinul semnat de președintele Curții de Apel Cluj, judecătorul Denisa Băldean, prin care jurnaliștii trebuie să fie evacuați din clădire după ora 16.00, chiar dacă pe rolul instanțelor sunt procese de interes public, cum a fost cel al fostului președinte al CJ Cluj, Horea Uioreanu, Dana Gârbovan a încercat să salveze imaginea instanței. În cele din urmă, nervosul jandarmi Frătean care a încălcat Constituția României, act fundamental care garantează libertatea presei și dreptul cetățenilor de a se informa, a cedat, după o misteriosă convorbire telefonică.

Ordinul fantomă care are treabă doar cu jurnaliștii În cursul anului trecut, judecătorul Denisa Băldean a emis un ordin controversat prin care jurnaliștilor din Cluj Napoca li se interzice accesul în clădire după ora 15.30 și în zilele de sâmbătă și duminică. Curtea de Apel Cluj a invocat faptul că Jandarmeria Română a insistat pentru implementarea acestei măsuri dar această afirmație a fost contrazisă de Jandarmeria Română, instituție de forță care susține că programul a fost impus de conducerea Curții de Apel Cluj.

”Eu nu am venit la Palatul de Justiție ca să nu stau acasă. Eu am venit ca să mă informez în legătură cu procesul public al domnului Uioreanu, pentru ca, mai apoi, să îmi pot informa cititorii. Nu este Palatul de Justiție al Jandarmeriei ci este Palatul de Justiție, un loc public pentru toată lumea”, a spus jurnalistul Alin Golban.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate