Editura Evenimentul si Capital

SECRETUL SCÂRBOS din pâinea românească. CINE AR MAI MÂNCA dacă ar şti detaliile nenorocirii?

Autor: | | 0 Comentarii | 2818 Vizualizari

Pâinea, alimentul pe care toată lumea îl folosește de fiecare dată când are ocazia, poate conține păr uman, pene de găină sau chiar păr de porc. Mai exact, este vorba despre un aditiv alimentar care ar conține în compoziția sa astfel de rămășițe.

Este vorba despre E920, un aditiv alimentar care are rol de ameliorator pentru făină. Acesta este, potrivit definiției un aminoacid neesențial, pe care corpul uman îl produce fără a fi nevoie de surse din exterior.

E920 se obține din proteine de origine animală, din păr de animal sau de om, dar și din pene. Acesta se adaugă în făina de panificație, îmbunătățind calitățile aluatului și ușurând prelucrarea și stabilizând structura pâinii, potrivit Antena3.ro.

Deși mulți producători nu consideră că acesta face parte efectiv din producerea pâinii, discuții pe marginea lui au existat, autoritățile europene obligând producătorii să-l afișeze pe etichetă.

Din fericire, în zilele noastre este întâlnit mai rar, ca urmare a dezvoltării unor noi metode de fabricare, însă în urmă cu ceva timp, E920 era un aditiv des întâlnit. 

În UE nu este acceptată folosirea E920 de origine sintetică sau umană, ci doar de origine animală.

Pagina 1 din 1



Alte articole din categoria: Social

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate