Editura Evenimentul si Capital

Pact pentru îmbunătățirea legislației fiscale

Camera de Comerț a găzduit lansarea Pactului de Fiscalitate
Autor: | | 0 Comentarii | 140 Vizualizari

Sistemul de norme care reglementează fiscalitatea trebuie simplificat, eficientizat. Totodată, mediul de afaceri are nevoie de stabilitate în privința taxelor și impozitelor

La începutul săptămânii a fost lansat spre semnare publică, la sediul Camerei de Comerț, Pactul pentru Fiscalitate, un document prin care reprezentanții mediului de afaceri și ai unor instituții publice se angajează să lucreze pentru îmbunătățirea legislației fiscale. Documentul fusese publicat spre dezbatere publică în decembrie 2014. „România are nevoie de niveluri rezonabile ale taxelor și impozitelor, de stabilitatea cadrului normativ, de creșterea calității serviciilor de administrare fiscală și de reducerea exponențială a fenomenului evaziunii fiscale. Asumarea principiilor Pactului pentru Fiscalitate de un spectru cât mai larg al societăţii va conduce, fără îndoială, la crearea unui cadru de referinţă pentru autorităţile publice cu competenţe în domeniu”, consideră Mihai Daraban, președintele CCIR. O parte din prevederile acestui pact au fost deja implementate de Guvern, iar altele apar în noul Cod Fiscal, aprobat recent de Parlament, a comentat Anca Laura Ionescu, Secretar de Stat în Ministerul Energiei, Intreprinderilor Mici şi Mijlocii și Mediului de Afaceri. În opinia lui Mircea Coșea, profesor doctor la Academia de Științe Economice, acest pact poate conduce la „mai multă transparență, corectitudine și încredere în instituțiile statului”.

Documentul a fost înmânat de către Mihai Daraban re p re ze n - tanţilor Parl a m e n t u - lui României. Ambasadorul Austriei, Gerhard Reiweger, şi Ambasadorul Olandei, Johannes Hendrik Mattheus Van Bonzel, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi de afaceri au participat la lansare.

Ce prevede pactul

Dezvoltarea domeniilor esen țiale pentru economie depinde de nivelul investițiilor, care sunt încurajate, la rândul lor, de o politică fiscală sănătoasă.

În acest sens, pactul propune: simplificarea și eficientizarea legislației fiscale în scopul creșterii calității mediului de afaceri, stimularea investițiilor și atragerea de investiții directe în economie, depolitizarea, reprofesionalizarea și informatizarea ANAF.

Petiție online

Orice cetățean român, în calitatea sa de contribuabil, poate semna petiția „Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România”, online, la adresa www.petitieonline.com/pactfiscal. Partenerii CCIR pentru Pactul pentru Fiscalitate sunt: Academia Română, Asociația Oamenilor de Afaceri din România, Romanian Business Leaders, Consiliul Investitorilor Străini, Confederația Patronală Concordia cu susținerea Consiliului Concurenței și a Consiliului Fiscal.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
20:26 Stela Popescu, scene INCREDIBILE înainte să MOARĂ - VIDEO 18:52 UPDATE. Trupul Stelei Popescu, depus la Teatrul „Constantin Tănase”. Sute de oameni, APLAUZE și FLORI pentru MAREA ACTRIȚĂ 18:08 Stela Popescu. DEZVĂLUIRE DIN TRECUTUL NEȘTIUT al artistei. Foto în articol 18:08 A presimțit Stela Popescu că va muri? „Am avut trei vise...” 14:43 Stela Popescu. CE PENSIE JENANTĂ AVEA marea actriță… Vom ști vreodată să ne respectăm valorile? 14:16 Stela Popescu. Momentele de aur care au făcut-o cea mai iubită actriță de revistă din România 14:10 Ion Iliescu, foarte afectat de moartea marii actriţe Stela Popescu 13:55 Oana Pellea, MESAJ la moartea Stelei Popescu:„Putea fi salvată (...) Doamne, cât de nepăsători, indiferenți și grăbiți trecem...” 13:30 Cum își iau RĂMAS bun de la STELA Popescu colegii de la ”CONSTANTIN TĂNASE” 13:26 De ce a murit Stela Popescu, cea mai iubită actriță a românilor 13:26 Ultima înregistrare cu Stela Popescu, în urmă cu două săptămâni, alături de Dan Negru: ,,Am vorbit despre Ierusalim” 13:25 Stela Popescu. MAREA DORINȚĂ neîmplinită a actriței... 13:23 Stela Popescu. TERIBILA ÎNTÂMPLARE care i-a marcat toată viaţa. DEZVĂLUIRI EXCLUSIVE! 13:22 Stela Popescu, în ULTIMUL spectacol în care a jucat. Plină de viață, pe scenă, cu TREI zile înainte de dispariția tragică 13:07 Tamara Buciuceanu, ÎN LACRIMI după moartea Stelei Popescu: „Cel mai trist moment din viața mea” 12:50 Stela Popescu. Loredana Groza, MĂRTURISIRE la moartea marii actrițe 12:33 Stela Popescu. Actrița trăia în centrul Bucureștiului, ÎNTR-O VILĂ DE LUX 12:33 Stela Popescu A MURIT! Ce s-a descoperit pe masa artistei și ce urma să facă înainte de a înceta din viață 11:15 Stela Popescu a murit! Alexandru Arșinel este devastat: „Vai de mine” 10:45 După 61 de ani petrecuţi pe scenă, Steaua teatrului de revistă românesc s-a stins fulgerător

Articole salvate