Cazul copilului otrăvit a intrat în ceață. Autoritățile nu au ridicat probe din casă!

Cazul copilului otrăvit a intrat în ceață. Autoritățile nu au ridicat probe din casă!

Noi amănunte ies la iveală în cazul morții micuțului Theodor Nedelcu, în vâstă de trei ani și jumătate. Băiatul și-a pierdut viața în condiții suspecte, la mai puțin de 24 de ore după ce a gustat dintr-o șaorma. Părinții bănuiesc faptul că produsul alimentar ar fi fost toxic, dar tot aceștia au împiedicat bunul demers al anchetei.

În prezent, Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Serviciul Omoruri din cadrul Poliției Capitalei se zbat să rezolve misterul care învăluie moartea copilului din orașul Pantelimon, adus „deshidratat grav, aproape incompatibil cu viața” la Camera de Gardă a Spitalului de Boli Infecțioase „Matei Balș”.

Bunicii nu i-au lăsat în casă

Pe parcursul anchetei, agenții de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov, care era responsabilă cu preluarea probelor din locuința micuțului, nu au reușit să-și îndeplinească misiunea. „Agenții DSP Ilfov au mers la adresa micuțului chiar în ziua în care s-a întâmplat tragedia și acasă au găsit doar bunicii. Le-am spus de ce suntem acolo, că am venit să facem teste epidemiologice, însă accesul pe proprietatea lor a fost refuzat total”, ne explică Dr. Dănuț Crăciun, director executiv în cadrul Direcției de Sănătate Publică a județului Ilfov.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Erau supărați că le-a murit copilul, era un moment extrem de dificil pentru ei și nu s-a putut ține un dialog. Legea nu ne premite mai mult de atât. Acum dosarul se află la Parchet, ei pot emite mandat, dar e tardiv să mergi după mai mult de 24 de ore pentru testări epidemiologice (n.r. - familia a început să se simtă rău în seara zilei de marți, 15 mai)”, a mai spus purtătorul de cuvânt. Dacă procurorii vor stabili că intoxicația s-a produs la fast-food, cei de la DSP Ilfov vor intra din nou în circuitul anchetei.

Medicii de urgență au intervenit corect

Criminaștii au început anchetarea suspecților. Până ieri, toți cei implicați în afacerea șaormeriei au fost audiați la Poliția Capitalei. Serviciile SABIF și ambulanțele private de la Hipocrat 2000 (n.r. - aflată în contract cu statul), au desfășurat anchete interne, analizate de comisii medicale.

Rezultatul celor de la Hipocrat 2000 este că cele două salvări dotate cu medici au intervenit în timp util și au respectat toate protocoalele. Surse din cadrul anchetei ne-au spus că tatăl a fost cel care a făcut apelurile către 112 și înregistrările arată că starea generală a micuțului, descrisă de el, nu semnala o urgență. Astfel, coordonatorul nu a găsit necesară intervenția unei autospeciale SMURD, care intervine doar în situații de cod roșu.

Testele făcute la autopsia micuțului au fost trimise de INML către laboratoarele de la Institutul „Victor Babeș”, iar rezultatele lor vor fi gata peste câteva săptămâni.