Editura Evenimentul si Capital

OTP se angajează să acorde reduceri suplimentare pentru credite, dacă legea o va cere

Autor: | | 0 Comentarii | 368 Vizualizari

OTP Bank România a anunțat astăzi că a definitivat contractul aferent programului de conversie a creditelor în franci elvețieni (CHF), prin modificarea clauzelor considerate că ar putea fi abuzive.

„Forma finală a contractului este rezultatul consultărilor cu clienţii, asociaţiile profesionale şi Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), iar clauzele reformulate subliniază mai clar beneficiile aduse OTP Bank România a lansat, în decembrie 2015, un program de conversie dedicat creditelor în CHF, bazat pe soluții personalizate, pe termen lung”, a anunțat banca într-un comunicat.

Programul are ca obiectiv principal reduceri substanțiale ale datoriilor actuale ale clienților, urmând ca sumele rămase după aplicarea discountului să fie convertite în RON sau EURO, la alegerea clientului, reamintește banca în comunicat. Noile clauze contractuale prevăd că, dacă inițiativa legislativă privind conversia obligatorie a creditelor va fi aprobată de către autoritățile statului, banca va aplica un mecanism de compensare a sumelor acordate voluntar ca reducere şi cele la care clienţii ar fi indreptățiţi în urma actului normativ.

Astfel, dacă eventualele soluții impuse de către autoritățile statului ar depăși procentual reducerea oferită de către OTP Bank, prin programul său voluntar, atunci banca va suporta diferența, în favoarea clienţilor, scrie în comunicat.

În caz contrar, condițiile prevăzute în contractul încheiat între bancă și clienți vor rămâne neschimbate.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate