ORFANI ÎN COMUNISM. Orori dezgropate dintr-un trecut în care COPIII MUREAU DE FOAME. Imagini şocante dintr-o ARHIVĂ SECRETĂ – Foto galerie

ORFANI ÎN COMUNISM. Orori dezgropate dintr-un trecut în care COPIII MUREAU DE FOAME. Imagini şocante dintr-o ARHIVĂ SECRETĂ – Foto galerie

Revoluţia din Octombrie, prin care bolşevicii au preluat puterea cu forţa de la guvernul lui Kerenski, şi care a inaugurat a doua fază a Revoluţiei Ruse din 1917, a fost începutul sfârşitului pentru Imperiul Rus. Situaţiile care au fost generate de acest eveniment istoric au generat efecte în toată societatea rusă, dar cei mai afectaţi au fost copiii care au avut neşansa să fie martori ai acelor vremuri.

Conform celor de la englishrussia.com, în octombrie 1921 existau 6.000.000 de copii fără adăpost pe teritoriul Rusiei de azi. Părinţii lor fuseseră ucişi în vâltoarea evenimentelor, unii muriseră de foame şi alţii agonizând prin închisori. Au fost şi unii ruşi care în disperarea de a scăpa de furia bolşevică, au fugit din ţară fără a se mai uita înapoi după odrasle.

Destinul sufletelor rămase în briza sorţii a fost dur. Au urmat drumuri lungi în marfare şi apoi repartizările în centrele speciale din ţară. Ce-i drept, odată preluaţi de autorităţi, micuţii au primit haine şi trei mese pe zi, situaţie care, până la acel moment, nu se profila nici măcar în visele lor. Asistenţa medicală şi analizele periodice erau de asemenea parte din “tratamentul special” dedicate orfanilor.

Relatările din acei ani arată că unii copii nu se spălaseră niciodată înainte de a ajunge în orfelinate, pentru că nu mai exista nimeni în jurul lor care să-i înveţe că trebuie să spele pe mâini sau pe faţă. Pentru mulţi, descoperirea radioului şi a vocilor magice din difuzoare a rămas pentru multă vreme a opta minune a lumii.

Ne puteți urmări și pe Google News

A urmat contactul cu şcoala şi alfabetizarea, experienţă mai dură decât orice pentru unii, care s-au refugiat pe străzi, unde au format găşti ce au creat multe probleme bolşevicilor. Din cauză că numărul orfanilor era de ordinul milioanelor, în unele oraşe ruseşti s-au înfiinţat centre mobile unde oricine putea dona mâncare sau haine. Au fost nişte ani de neuitat, iar dramele consumate atunci au fost ulterior sursă de inspiraţie pentru filme şi romane.

Sursă foto: englishrussia.com