Editura Evenimentul si Capital

Orban: Liberalii acuzaţi de plagiat şi conflict de interese nu vor putea candida la alegeri

Autor: | | 0 Comentarii | 225 Vizualizari

Prim-vicepreşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, azi, că liberalii care stabilesc criteriile de integritate pentru candidaţii în alegerile din 2016 au avut deja o întâlnire, afirmând că o parte dintre criterii vor viza plagiatul, traseismul politic, dar şi contractele cu instituţiile publice.

"Criteriile de integritate din statut se referă la sancţiunile aplicabile membrilor PNL în cursul procedurilor penale pentru infracţiuni săvârşite cu intenţie. (...) Criteriile de integritate pentru membrii PNL care vor candida în alegerile locale vor viza şi alte lucruri în afara situaţiilor prevăzute de statut. (...) O dată ce vor fi adoptate de Consiliul Naţional al PNL într-un fel ca parte integrantă din statut, ele vor deveni obligatorii de respectat pentru toţii membrii PNL care vor să candideze", a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

El a enumerat între criteriile de integritate care ar urma să fie luate în calcul pentru potenţialii candidaţi ai PNL la locale pe cele legate de conflict de interese şi incompatibilităţi, dar şi pe acela conform căruia un membru liberal care vrea să candideze la o primărie sau un consiliu judeţean să nu aibă contracte prin firmele sale cu respectivele unităţi administrativ-teritoriale.

"Este unul dintre criterii să nu aibă contracte, firma la care sunt acţionari, cu primăria sau consiliul judeţean pentru care candidează. (...). De asemenea, am gândit chestiuni legate de traseism politic. (...) Am stabilit că va fi un criteriu să nu fi fost traseist, urmează să-l definim exact, ca formulă clară care să fie aplicabilă în toate cazurile. (...) Cert este că va figura ca şi un criteriu, urmând să fie definit de echipă şi, ulterior, de Consiliul Naţional (al PNL - n.r.) prin hotărâre. De asemenea, chestiuni legate de incompatibilitate şi conflict de interese, vor fi prevăzute între aceste criterii. (...) Există, cel puţin la nivelul comisiei, un acord privind introducerea acestui criteriu. (...) De asemenea şi mai mult ca sigur vom introduce ca şi criteriu să nu fi fost ofiţer acoperit, colaborator sau informator al Securităţii. Eu am propus şi (...) să nu fi fost inclusiv al serviciilor de informaţii de după Revoluţie în cazul în care a fost deconspirat ca făcând parte din această chestiune. (...) Este introdus printre criterii şi plagiatul în obţinerea diplomelor universitare sau a doctoratului", a afirmat liderul liberal.

Potrivit acestuia, se va avea în vedere şi dacă au fost nereguli, neconcordanţe sau chiar ilegalităţi privind completarea declaraţiei de avere.

Pagina 1 din 2


Tag-uri:

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate