Editura Evenimentul si Capital

Mai SINISTRU de atât nu se POATE. Şi-au făcut un CIMITIR în care CAVOURILE sunt mai LUXOASE decât CASELE din satul în care locuiesc | GALERIE FOTO

Sursă foto: dailymail.co.uk
Autor: | | 0 Comentarii | 1175 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Un sat pescăresc din apropierea capitalei antice a Vietnamului, Hue, a devenit o atracţie turistică datorită cimitirului său impunător.

Pescarii din micul oraşul An Banf au construit morminte impresionante, extrem de elaborate, mult mai opulente decât umilele case din oraş. Familiile au cheltuit până la 70.000 de dolari pentru mausoleele gigant, un adevărat lux pentru o ţară unde venitul anual pe cap de locuitor este 2.000 de dolari, relatează Daily Mail. Investiţiile majore se explică prin faptul că 90% dintre săteni au rude bogate în alte ţări, în special în SUA, care trimit bani pentru construirea mormintelor.

Construit pe nisip alb, structurile colorate se întind pe un drum de 4 km. Cultura vietnameză a fost profund influenţată de gândirea budistă şi confucianistă, în ciuda deceniilor sub regim comunist. Majorotatea iau comemorarea strămoşilor în serios. Între locuitori se dă o adevărată luptă pentru a avea cel mai extravagant mormânt.

“Cimitirul nostru este unic”, a declarat pescarul Dang Thien pentru AP, extrem de mândru în timp ce oferea reporterilor un tur printre mormintele familiei sale de 400 de metri pătraţi.

“Este datoria copiilor să arate respect strămoşilor lor”, spune el, adăugând că un mormânt bine îngrijit va aduce familiei noroc.

Strucura mormântului familei sale, extrem de ornamentată, de 6 metri înălţime, acoperită cu dragoni coloraţi, este acum eclipsată de cele mai noi morminte. Cele mai recente construcţii se întind pe 250 de hectare, au 10 metri înălţime şi sunt decorate în totalitate, la milimetru. Mormintele din cimitir sunt construite în stiluri diferite, inspirate fie din templele budiste sau mormintele gotice. Dragonii vietnamezi sunt cei mai populari, însă nu lipsesc nici simbolurile creştine sau islamice.

Potrivit poliţistului local, Hoang Khanf, mormintele impresionante sunt, de cele mai multe ori, realizate de către rudele sătenilor care locuiesc peste ocean.

Fosta capitală Hue se află în apropierea de frontiera dintre nordul Vietnamului şi cel de Sud, sprijinit de SUA în timpul celui mai sângeros război. Zona a fost bombardată în timpul conflicttului care s-a întins pe mai multe decenii. În anii ce au urmat căderii Saigonului şi unificăriii din 1975, mii de oameni au părăsit ortodoxia comunistă în speranţa unei vieţi mai bune în străinătate. Mulţi dintre ai au murit înecaţi în ape, în timp ce alţii au ajuns în tabere în Hong Kong. Cei mai norocoşi au ajuns în Australia sau Statele Unite.

În timp ce cimitirul s-a dezvoltat, a devenit tot mai cunoscut în Vietnam, punând conducerea locală într-o situaţie dificilă.

“Autorităţile locale nu încurajează mormintele gigant”, a declarat un official, precizând că, de-a lungul timpului, au fost duse numeroase campanii pentru a descuraja localnicii să investească bani în cimitir.
Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate