Editura Evenimentul si Capital

Oportunităţi de afaceri. Noi parteneri pentru irigaţii

Autor: | | 0 Comentarii | 190 Vizualizari

Programul Naţional de Reabilitare a Infrastructurii Principale de Irigaţii din România dispune de 1,015 miliarde de euro, conform Legii nr. 269/2016 şi aprobat prin Hotărârea de Guvern nr. 793/2016, pentru perioada 2016 - 2020.

Statele Unite ale Americii şi Israel sunt interesate să investească în reabilitarea sistemului de irigaţii din România. O delegaţie mixtă, din partea Ambasadei Statelor Unite ale Americii şi din partea Ambasadei Israelului la Bucureşti a participat la o întâlnire de lucru la sediul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, tema principală a discuţiilor fiind realizarea de investiţii pentru reabilitarea sectorului de irigaţii din România.

"Astfel, în vederea prezentării oportunităţilor de afaceri în acest domeniu pentru potenţialii investitori, reprezentanţii Ambasadei SUA au propus oficialilor din cadrul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale organizarea, în viitorul apropiat, a unei mese rotunde cu participarea experţilor şi companiilor de profil din SUA şi Israel, precum şi a părţilor implicate din România", ne informează Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale(MADR).

Propunerea diplomaţilor a fost agreată de conducerea MADR, Daniel Botănoiu apreciind că, în urma unor astfel de dezbateri, pot rezulta proiecte concrete şi care pot conduce la dezvoltarea unor parteneriate strategice în interesul tuturor părţilor implicate.

Este vizată pentru reabilitare infrastructura principală de irigaţii care alimentează o suprafaţă de circa 2 milioane ha, prin 86 de amenajări de irigaţii viabile care includ următoarele obiective: 110 staţii de pompare de bază, 137 de staţii de repompare, 2.525 metri conducte de refulare, 1.997.481 metri canale de aducţiune, 2.885.073 metri canale de distribuţie şi 4.995 de construcţii hidrotehnice.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate