Operaţiunile de căutare a avionului dispărut au fost extinse. PLUS ultimul mesaj al piloților

Operaţiunile de căutare a avionului dispărut au fost extinse. PLUS ultimul mesaj al piloților

Operaţiunile de căutare a avionului de tip Boeing 777 aparţinând companiei Malaysian Airlines au fost extinse în Marea Andaman, la sute de kilometri nord-vest de perimetrul de căutare iniţial, a anunţat miercuri un oficial malaysian, informează Mediafax, citând AFP.

UPDATE. Autoritățile malaieziene au dezvăluit astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, organizată la Beijing, în fața rudelor pasagerilor aeronavie dispărute, care a fost conținutul ultimei convorbiri cu piloții zborului MH37.  Atunci când aeronava a trecut din spațiul aerian malaiezian în cel vietnamez, autpritățile malaieziene le-au transmis piloților că vor comunica, din acel moment, cu turnul de control din Ho Chi Min. "Ok, am recepționat mesajul", au fost ultima transmise radio de la bordul aeronavei care, peste doar câteva minute, urma să dispară de-asupra Mării Chinei de Sud. Citeşte aici o radiografie completă a evoluţiei cazului până în dimineaţa zilei de miercuri: Enigma perfectă din jurul avionului dispărut în sud-estul Asiei Autorităţile din Malaezia au făcut câteva precizări, într-o conferinţă de presă. Anchetatorii au confirmat că există mai multe teorii în cazul avionului care a dispărut în urmă cu şase zile, iar în prezent toate eforturile sunt concentrate pe găsirea aeronavei şi a cutiei negre. "Timpul este un factor cheie, exista mai multe teorii in acest moment. Aș dori să confirm că ne concentram acum pentru a găsi aeronava și cutia neagră, dacă nu o vom găsi, nu vom putea raspunde la foarte multe întrebări. Ne concentram pe căutări în Marea Chinei de Sud și Strâmtoarea Malacca. 47 de nave au fost împărțite în mai multe echipe de căutare", a declarat un oficial din Malaezia.

"Este o situație fără precedent, este un efort coordonat al mai multor țări și nu este ușor, operațiunea se desfășoară pe o arie vastaă. Mă tem că pe măsură ce orele trec devine din ce în ce mai greu să găsim dovezi, dar nu vom renunța. Familiile celor dispăruți au nevoie de răspunsuri", a adăugat acesta. Căutările au fost extinse în Marea Andamanm Vietnamul a suspendat căutările aeriene ale avionului şi a anunţat că vor fi continuate căutările maritime, iar Malaysia nu exclude o întoarcere din drum a aparatului de zbor, dar dezminte zvonul că l-ar fi detectat departe de rută.

Ca răspuns la o întrebare legată de de extinderea căutărilor în Marea Andamanm, şeful Aviaţiei Civile Malaysiene, Azharuddin Abdul Rahman, a răspuns: "Da, deasupra, Sumatra se află Marea Andaman".

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe de altă parte, şeful Forţelor Aeriene malaysiene a afirmat miercuri că autorităţile nu exclud posibilitatea că avionul de tip Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines a deviat înainte de a dispărea, dar a dezminţit că aparatul de zbor a fost detectat la sute de kilometri de traiectoria declarată. Potrivit acestei ipoteze, Zborul MH370 ar fi deviat enorm de la traiectoria prevăzută deasupra Mării Chinei de Sud.

Marea Andaman este mărginită la sud de Insula indoneziană Sumatra, iar la est şi la nord de Thailanda şi Myanmar.

Autorităţile au spus că au pierdut contactul cu avionul de tip Boeing 777 în largul coastelor de est ale Peninsulei Malacca, sâmbătă dimineaţa, la o oră după ce decolase de la Kuala Lumpur în direcţia Beijing. TOP 3 RECOMANDĂRI EVZ.RO:

  • ROMÂNIA LUI CRISTOIU. C. P. Tăriceanu- dezertorul necesar Operațiunii: Lichidarea lui Crin Antonescu
  • Război de 18 ani cu CĂMĂTARII. Povestea INCREDIBILĂ a femeilor care au ajuns în stradă și caută dreptatea în 80 de procese
  • Declarație surprinzătoare a lui Kelemen Hunor. Liderul UDMR critică protestul maghiar de la Târgu Mureș

TOP 3 ARTICOLE POPULARE:

  • Cum arătau Vladimir Putin sau Kim Jong-un în tinereţe? IMAGINI DE ARHIVĂ cu persoane celebre
  • Mai periculos decât Triunghiul Bermudelor: A fost „absorbit” avionul Malaysian Airlines de Triunghiul Dragonului? Misterul dispariţiilor fără urmă / VIDEO
  • Îngrijorător: Lucrul care le transformă în EPAVE EMOŢIONALE pe ADOLESCENTE