Editura Evenimentul si Capital

Ziua Drapelului Naţional al României sărbătorită la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României

Arborarea Tricolorului la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului.
Autor: | | 0 Comentarii | 1314 Vizualizari

De ziua Drapelului Național oficiali ai României au fost prezenți la un moment istoric: arborarea Tricolorului la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului.

Ziua de 26 iunie a fost proclamată Ziua Drapelului Național prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această zi va fi marcată de către autoritățile publice și de celelalte instituții ale statului prin organizarea unor programe și manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau științific, consacrate istoriei patriei, precum și prin ceremonii militare specifice.

Astfel, Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD), militarii veterani ai Teatrelor de Operații  – Balcanii de Vest, Iraq și Afganistan -, Asociația Națională Cultul Eroilor „Regina Maria” – filiala Argeș, Asociația Tricolorul, Primaria Sector 4, Asociația Tradiții Militare, reprezentanți ai ARMATEI ROMÂNIEI și ai MAI, subsecretar de stat Otilia Sava, Brigada 30 Gardă Mihai Viteazul”și sute de români au  fost prezenți la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului pentru arborarea steagului național.

Pentru militarii din AMVVD ziua de 26 iunie a început cu prima ediţie a Crosului veteranilor de război „VeteRUN - Cupa Steaua” (iniţial, programat în ziua de 8 mai şi amânat). Competiţia a fost o mişcare populară prin care cetăţenii, alături de militari ai Armatei României, și-au arătat respectul şi preţuirea pentru veteranii de război, răniţii, invalizii şi urmaşii celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial. 

Daniel Porum și Ionut Butoi, membri de onoare ai AMVVD      

  Foto: Marian Iliescu

Traseul crosului  a fost lung de aproximativ 6,7 km cu linia de START, din apropierea Pieţei Presei Libere, intrarea Parcului Herăstrău-proximitatea Pavilionului H, se continuă pe Şoseaua Kiseleff, pentru aprox. 2,7 km pe lângă Arcul de Triumf, până la Piaţa Victoriei.

Obositi de căldura au plecat repede spre Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului.

Foto: Lucian Curelariu

Printre cei care au considerat mai mult decât necesar, chiar o datorie faţă de strămoşii care şi-au dat sângele şi viaţa pentru patria noastră, să fie prezenţi se află mai mulți militari veterani ai TO aflați în cărucioare. Ei au venit la București, sute de kilometri distanță, însoțiți de familii.„Nu contează cât de departe stau, contează că sunt militar român și-mi cinstesc și onorez DRAPELUL ROMÂNIEI! Mulțumesc militarilor veterani ai Asociației AMVVD pentru invitație. Am venit cu soția și copilul să aducem omagiu Armatei Române și să dăm, cum bine au zis cei din asociație, ONOR LA DRAPEL!”, a spus, pentru Evenimentul zilei, Ionuț Butoi, militar veteran cu dizabilități, rănit în Afganistan, care a participat înainte de arborarea drapelului la Monumentul Eroilor militari căzuţi în misiune în Teatrele de Operații şi pe teritoriul României ridicat lângă Palatul Copiilor din Parcul Tineretului și la „VeteRUN”.

Otilia Sava a răspuns prezent la invitația AMVVD

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate