Editura Evenimentul si Capital

Oficial olandez: Tragedia de la Colectiv a fost posibilă din lipsă de integritate. Oamenii pur si simplu au ales o scurtătură de la regulile de bază

60 de persoane au murit în urma tragediei de la clubul Colectiv
Autor: | | 2 Comentarii | 671 Vizualizari

Adjunctul misiunii Ambasadei Ţărilor de Jos în România, Anke ter Hoeve, a declarat, vineri, că tragedia de la Colectiv a avut la bază lipsa de integritate "pentru că oamenii pur si simplu au ales o scurtătură de la regulile de bază".

Anke ter Hoeve, adjunctul misiunii Ambasadei Regatului Ţărilor de Jos în România, a participat, vineri, la conferinţa de prezentare a concluziilor proiectului ”Consolidarea integrităţii în cadrul sistemului judiciar”, ocazie cu care a arătat că lipsa de integritate a fost unul dintre factorii primordiali ce au permis dezvoltarea premiselor tragediei de la clubul Colectiv, potrivit Mediafax

”Este evident o problemă de integritate şi acum vorbim de sancţionare după comitere. Prevenirea petrecerii unor astfel de chestiuni este să cultivi norme de integritate în întreaga societate. Adică integritatea este importantă în orice organziaţie dar mai ales în organizaţiile ce ţin de serviciile publice. Adică, nu trebuie să vă reamintesc tragicul eveniment de la Colectiv, aici a fost din nou vorba despre o chestiune de integritate, pentru că oamenii pur si simplu au ales o scurtătură de la regulile de bază. Lucruri foarte rele au evoluat din această cauză astfel că azi vorbim despre cum oamenii pot înţelege pentru ei, individual, că anumite lucruri pur şi simplu nu trebuie făcute”, a spus oficialul olandez.

Anke ter Hove a mai precizat că, în cadrul dezbaterilor de vineri, se discută despre dezvoltarea sistemului pentru îmbunătăţirea şi întărirea integrităţii justiţiei din România.

”Facem asta împreună cu Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), de fapt a fost rugămintea CSM să ajutăm cu găsirea unor experţi olandezi care să ajute România. Nu trebuie să vă explic importanţa rigorii legii în orice stat şi societate”, a mai spus Hoeve.

Ea a arătat că ”publicul larg trebuie să creadă în sistemul judiciar că veghează la rigoarea legii şi unul dintre elementele esenţiale pentru ca publicul să creadă în aceste rigori o reprezintă integritatea judecătorilor şi a procurorilor şi a tuturor celor din lanţul judiciar”.

În urma incendiului din 30 octombrie, de la clubul Colectiv, 60 de persoane au decedat şi alte aproximativ 150 au fost rănite şi internate în spitale din Capitală, ulterior unele dintre acestea fiind transferate la clinici din străinătate sau externate.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate