Editura Evenimentul si Capital

Ocupaţie foarte serioasă, CERINŢE DE EVUL MEDIU. Dacă NU AI CAL ŞI CĂRUŢĂ, nu eşti angajat. Se întâmplă la Constanţa

Ocupaţie foarte serioasă, cerinţe de Evul Mediu.
Autor: | | 2 Comentarii | 1166 Vizualizari

Ocupaţie foarte serioasă, cerinţe de Evul Mediu.

Conform ziuaconstanta.ro, pentru angajarea la Poşta din 2 Mai şi Vama Veche există nişte cerinţe incredibile.

Această informaţie incredibilă a ieşit la suprafaţă după ce pensionarii din 2 Mai şi Vama Veche au fost puşi pe drumuri pentru a-şi ridica pensia de la oficiul poştal din prima localitate menţionată.

La această situaţie s-a ajuns după ce poştăriţa care a lucrat până luna trecută la 2 Mai a demisionat. În locul ei a fost detaşat un alt factor poştal, din comuna Albeşti.

 Primarul din Limanu, Gheorghe Daniel Georgescu, care are arondate localităţile Limanu, Hagieni, Vama Veche şi 2 Mai, a declarat că situaţia este foarte dificilă.

„Poşta răspunde în primul rând de distribuirea pensiilor. În momentul asta, la 2 Mai nu există factor poştal, există o persoană detaşată de la Albeşti, unde au trei poştaşi şi au putut să detaşeze un om şi la noi. Acesta, fiind din afara localităţii, nu cunoaşte satul, iar la sediul Poştei oamenii se calcă în picioare ca să îşi ridice pensiile. Iar ei trimit sume foarte mici, ieri, de exemplu, de la ora 12.00, nu mai aveau bani pentru săteni, deşi erau cozi mari la poştă. Nu reuşesc să angajeze pe nimeni pentru că salariul este foarte mic, salariul minim pe economie, mai au şi o tâmpenie de cerinţe, aşa că, dacă vrei să lucrezi la poştă în mediul rural, trebuie să le pui spaţiul la dispoziţie. Spre norocul lor, noi le-am pus până acum un spaţiu în Căminul Cultural, însă acesta va întra în reparaţii capitale şi va trebui să iasă din sediu o perioadă. Ei nu vor să plătească chirie pe spaţiul respectiv, aşa măcar dacă ar veni cineva din localitate pe 900 de lei în mână, ar mai câştiga ceva din chiria spaţiului respectiv “, a declarat, pentru ZIUA de Constanţa, Gheorghe Daniel Georgescu.

Directorul Poştei din Constanţa, Gheorghe Fâcea, susţine că a scos postul de agent poştal la concurs, însă nu prea au fost persoane interesate de post. „Conform prevederilor contractului colectiv de muncă, candidaţii trebuie să fi absolvit învăţământul obligatoriu, să aibă o locuinţă personală în localitatea 2 Mai, situată la loc central, cu acces la şosea, şi să asigure un spaţiu cu intrare separată pentru desfăşurarea activităţii poştale. Şi să aibă o rudă care să poată fi angajată ca înlocuitor, când intră în concediu. Conform prevederilor contractului colectiv de muncă, dacă factorul poştal deserveşte şi altă localitate, trebuie să deţină un atelaj - cal şi căruţă, cu care să deservească şi a doua localitate, sau o bicicletă. Şi Poşta îi decontează 80 de lei pe lună pentru acest lucru.“   

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate