Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel | ROMANIA LUI CRISTOIU

Obiectivele Comisiei de anchetă parlamentară sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel | ROMANIA LUI CRISTOIU

Dacă ar fi să credem anunțul făcut de Liviu Dragnea, marți, 9 mai 2017, ar urma să fie votată în plen înființarea Comisiei parlamentare de anchetă pentru verificarea evenimentelor legate de rezultatul alegerilor prezidențiale din 2009.

 În toamna lui 2009, plecasem de la Antena 3, neliniștit de posibilitatea de a fi identificat ca parte din Coaliția politico- mediatică anti- Băsescu, una dintre cele mai mari din istoria modernă a României împotriva unui politician.

Prin urmare, alegerile prezidențiale m-au surprins în postura de apărător al celui care părea victimă sigură a Conspirației.

Cu toate acestea, am salutat dezvăluirile lui Dan Andronic din episodul X al serialului Noi sîntem statul! Unul dintre motive, dacă nu motivul cel mai important, stă în credința mea că Statul Paralel, Deep State, cum îi spune Donald Trump, a folosit bătălia pentru prezidențialele din 2009 într-un dublu scop propriu:

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru debutul Operațiunii de încălecare a lui Traian Băsescu, exagerîndu- i acestuia sprijinul dat.

Pentru a testa cîteva dintre modurile sale de operare, între care la loc de frunte se situează folosirea DNA pentru răfuieli politico- mafiote. Indiscutabil, deși liderii PSD- ALDE n-o recunosc public, înființarea Comisiei de anchetă parlamentară are drept punct de plecare dezvăluirile lui Dan Andronic.

Despre realitățile la care s-a referit Dan Andronic în episodul X, care nu poate fi înțeles decît prin luarea în considerare a tezei întregului serial - Apariția și înflorirea în România ultimilor ani a unui Stat Paralel, poreclit de unii Sistemul, denunțat de Donald Trump în SUA sub denumirea de Deep State, Statul din adîncuri, Statul ascuns, care nu răspunde în fața opiniei publice pentru actele sale – m-am pronunțat în mai multe rînduri. Mai mult, în limita posibilităților date de faptul că n-am o redacție la dispoziție, prin simpla documentare de bibliotecă, am încercat să adaug dezvăluirilor lui Dan Andronic alte dezvăluiri, unele lucruri petrecute public la vremea respectivă, dar uitate.

Explicabilă în acest context curiozitatea mea față de Proiectul de hotărîre privind înființarea Comisiei de anchetă parlamentară, supus, dacă lucrurile merg potrivit Programului, dezbaterii în plen miercuri, 9 mai 2017.

Din start trebuie să precizez că după lectura Proiectului am simțit nevoia să mă întreb.

Autorii acestui Proiect sînt sau proști sau ticăloși?

O întrebare dată de constatarea că obiectivele anchetei, așa cum se desprind ele din Proiectul de hotărîre, sînt astfel concepute încît nu pot decît să salveze Statul Paralel, Deep State. Desigur, apelînd la binecunoscuta șmecherie politicianistă de a ascunde adevăratele intenții sub o ciupercă atomică viu colorată de cuvinte mari. De la primele rînduri pînă la ultimele, Proiectul stabilește drept principal scop al Comisiei acela de a ancheta fraudarea alegerilor prezidențiale din 2009.

Nu de către Statul Paralel, zis și Deep State, întruchipat de cei reuniți în Celula de criză sub acoperire de Cină la Gabriel Oprea acasă în seara lui 6 decembrie 2009, ci de către PDL!

Iată de exemplu ce-și propune să afle Comisia printre altele:

„i) verificarea modului în care au fost soluţionate sesizările privind exerciţiul dreptului de vot în situaţii cum ar fi: de către persoane care au votat fără a avea acest drept, de două sau mai multe ori, prin introducerea în urnă a mai multor buletine de vot, alte situaţii de vot multiplu; (...)

k) verificarea modului în care au fost desemnaţi preşedinţii birourilor electorale ale secţiilor de votare şi locţiitorilor acestora şi dacă aceste persoane au îndeplinit condiţiile prevăzute de lege;

l) verificarea modului în care au fost constituite birourile electorale pentru secţiile de votare din ţară şi străinătate; m) verificarea modului exercitării dreptului de vot pentru persoanele care nu au fost înscrise în copia listelor electorale permanente, precum şi alegătorii care au votat la secţiile de votare din străinătate, ori au exercitat dreptul de vot prin intermediul urnei speciale.” Din cîte se vede Comisia îşi propune să verifice legalitatea şi corectitudinea unor fapte care se întind, în timp, mult dincolo de ziua celui de-al doilea tur, luînd în vizor chiar şi măsuri din perioada premergătoare celui de-al doilea tur.

Dincolo de aberaţia iniţială (ce rost are să stabileşte dacă alegerile de acum 9 ani au fost fraudate?), obiectivele Comisiei influenţate de deraierile din presa PSD-istă, n-au nici o legătură cu dezvăluirile lui Dan Andronic.

Dan Andronic a relatat ca prezent la faţa locului despre reuniunea de Criză a directorului SRI, a procurorului general şi a altor persoane, după închiderea urnelor şi asumarea de către cei doi candidaţi a victoriei. E drept, abia atunci începea numărătoarea voturilor, iar în Diaspora continuă procesul electoral. Fraudarea rezultatelor se putea face acum, după închiderea urnelor, doar prin intermediul a două instituţii: STS, în eventualitatea falsificării datelor finale, şi SIE, în eventualitatea unor nereguli în Diaspora.

Din relatarea lui Dan Andronic şi din confirmarea lui Gabriel Oprea se vede că de la reuniune lipsesc reprezentanţii STS şi ai SIE.

În aceste condiţii, sînt greu de acuzat cei de la Gabriel Oprea c-au fraudat rezultatele alegerilor. Dar nu numai atît.

Campania angajată de PSD a doua zi după al doilea tur a avut drept esență acuzarea PDL de fraudare a alegerilor.

Duminică seara, la emisiunea România lui Cristoiu, de pe România tv, grație și profesionalismului dovedit de Letiția Bădescu, am putut realiza o trecere în revistă a tuturor declarațiilor făcute de lideri PSD după anunțarea primelor rezultate parțiale.

Nici un lider nu invocă implicarea Statului Paralel în fraudarea alegerilor. Toți se referă exclusiv la fraudarea de către PDL cu deja clasicele mijloace postdecembriste.

Tonul îl dă Viorel Hrebenciuc, directorul de campanie al lui Mircea Geoană, în conferința de presă ținută luni, 7 decembrie 2009 dimineața.

Anunţînd luni dimineaţă c-a cerut reprezentanţilor PSD în BEJ să nu semneze Procesele verbale, Viorel Hrebenciuc motiva decizia astfel:

„Am luat în considerare numărul mare de iregularităţi, incidente, fraude şi acţiuni de mită electorală pe care colegii noştri le-au raportat pe parcursul acestei nopţi şi în cursul zilei de ieri (..)” E drept, Viorel Hrebenciuc dezvăluie că:

„Pe parcursul acestei nopţi ne-au apărut extrem de multe semnalări de implicare a unor organe ale statului în procesul electoral”.

Liderul PSD nu aduce amănunte. Nu știm dacă se referea la SRI, la DNA, la Parchetul General, la STS, sau la prefecturi, Minister de interne. Dezvăluirea sa nu e preluată de ceilalţi lideri. Nici el n-o va mai susţine.

Aşadar, acuzaţiile de fraudă vizau maşinăria PDL şi nu Sistemul Paralel. Întreaga zi de luni, 7 decembrie 2009, dă peste margini de declaraţiile liderilor PSD despre fraudarea alegerilor de către PDL. Într-o conferinţă de presă ţinută ad-hoc, Liviu Dragnea anunţă că PSD va depune la CCR, cererea de anulare a alegerilor şi repetarea turului 2. La întrebarea presei, răspunde:

„Sunt camioane de probe”.

Rugat să spună mai mult despre „camioanele de probe” declară: „Este vorba de toate tipurile de fraudă posibile pe care le-au inventat oamenii ăştia. Discutăm de vot multiplu, discutăm de mită electorală, discutăm de procese verbale care au fost modificate după ce au ieşit de la secţia de vot, la birourile electorale judeţene şi multe altele.”

Seara, după Şedinţa Conducerii colective a PSD, care decide contestarea alegerilor, Mircea Geoană face o Declaraţie de presă în care invocă doar fraudarea de către PDL.

Şi alţi lideri PSD dintre cei care se succed pe micul ecran – Dan Nica, Valeriu Zgonea, Dan Şova, Florin Iordache insistă pe fraudarea de către PDL.

Nici unul nu invocă implicarea vreuneia dintre instituţiile reprezentate la reuniunea de la Gabriel Oprea acasă. Celebra declaraţie de presă a lui Victor Ponta, de a doua zi, marţi, 8 decembrie 2009 pune şi ea accentul pe fraudarea de către PDL:

„Reporter: Ce înseamnă că sistemul a funcţionat mai bine? Care sistem? Victor Ponta: Sistemul de furt, de fraudare şi de cumpărare a voturilor”.

Din cîte se vede, comisia de anchetă parlamentară pleacă de la acuzaţiile aduse PDL imediat după al doilea tur de fraudare a alegerilor şi, prin urmare, îşi propune să verifice dacă într-adevăr partidul concurent a fraudat alegerile nu numai din al doilea tur, dar chiar și din primul.

Obiectivul Comisiei se anunţă din start o incontestabilă diversiune.

Dan Andronic a făcut dezvăluirile din episodul X al Noi suntem statul! sub semnul tezei că în România a dictat în 2009 și dictează și acum Statul Paralel. Atît campania dusă de PSD după al doilea tur, cît și dezvăluirile lui Dan Andronic, nu se referă o clipă la implicarea Statului Paralel în fraudarea alegerilor din ziua de 6 decembrie 2009. Dan Andronic se referă la implicarea Statului Paralel în altceva, mult mai grav și anume în blocarea oricărei încercări a PSD de a obţine pe cale constituțională anularea alegerilor şi reluarea turului doi.

Despre aceste încercări, Statul Paralel ştia pînă la virgulă din interceptări şi din oamenii săi din PSD. Și a folosit pentru blocarea PSD toate instrumentele tipice Statului Paralel din România de azi:

De la convocarea la DNA pînă la șantajarea judecătorilor sau folosirea celor aflați în Cîmpul tactic.

Asupra acestor aspecte trebuie să se aplece Comisia, şi nu asupra fraudării alegerilor de către PDL.

Nu de alta, dar prin asta Comisia de anchetă salvează Statul Paralel.