Editura Evenimentul si Capital

Obama îi arată pisica lui Putin. "Armata noastră nu are egal. Şansele unor ameninţări directe faţă de noi sau orice altă naţiune sunt extrem de mici" | VIDEO

15-09/obama_5-465x390
Autor: | | 15 Comentarii | 2648 Vizualizari

Adunarea Generală a ONU, care a avut loc pe 24 septembrie, a avut drept principal subiect situaţia din Siria şi încercarea adoptării unei strategii pentru rezolvarea crizei. Totuşi, în afară acestui subiect, Statele Unite ale Americii şi Rusia nu au pierdut ocazia de a se atacă reciproc, iar Barack Obama a făcut o a făcut, la un moment dat, o afirmaţie de natură ameninţătoare îndreptată către Rusia:

“Gândiţi-va. Armata noastră nu are egal. Şansele unor ameninţări directe faţă de noi sau orice altă naţiune sunt extrem de mici, şi nu se apropie de pericolele cu care ne-am confruntat în timpul Războiului Rece”, a spus Obama. 

Siria: pro şi contra Bashar al-Assad 

Obama şi-a exprimat convingerea potrivit căreia primul pas către o stare de normalitate în Siria ar fi plecarea lui Bashar al-Assad, denunţând în acelaşi timp sprijinul pe care Rusia l-a acordat regimului sirian, afirmând că Assad este “un tiran care a masacrat copii nevinovaţi”. 

"Ni se spune că este singură cale pentru combaterea terorismului sau pentru prevenirea amestecului străin. Însă în virtutea acestei logici, ar trebui să sprijinim tiranică Bashar al-Assad, care aruncă butoaie cu explozibil pentru a masacra copii inocenţi, pentru că, nu-i aşa, alternativă e mai rea". 

Rusia n-a întârziat să răspundă afirmaţiilor lui Obama, care a mai spus că nu îşi doreşte slăbirea Rusiei, ci dimpotrivă, o Rusie puternică, ce poate stă la masă alăturide alte ţări. 

"Trebuie să admitem că nimeni, în afară de Assad şi miliţia să, nu se lupta cu adevărat cu Isis în Siria", a spus Putin. 

Totodată, preşedintele rus a mai vorbit şi despre situaţia din Ucraina, asta deşi liderul SUA criticase atitudinea Rusiei faţă de Ucraina: 

Liderul de la Kremlin s-a plâns şi de extinderea NATO, de modul în care s-a ajuns la criză din Ucraina şi că a existat o lovitură de stat militară care a dus la războiulcivil. 

De la tribună ONU, preşedintele rus a cerut să fie “traşi la răspundere' cei care au creat situaţia conflictuală din Orientul Mijlociu şi au permis propagarea terorismului. 

“Problemele politice, sociale se amplificau demult în această regiune, oamenii de acolo doreau, desigur, schimbări. Însă ce s-a întâmplat în realitate? O ingerinţăagresivă din străinătate a dus la aceea că în locul reformelor instituţiile democratice şi modul de viaţă au fost pur şi simplu distruse. În loc de triumf al democraţieişi de progres au apărut violenţă, sărăcia, catastrofă socială, iar pe drepturile omului, inclusiv pe dreptul la viaţă, nu se pune preţ deloc”, a spus Putin. 

"Încercările de a stimula schimbări într-o ţară sau altă plecând de la propriile ideologii au dus adesea la urmări tragice", şi-a continuat Putin tiradă. Şi a constatcă: "Exportul de revoluţii aşa-zis democratice continuă". 

Rusia, acuzată că ajută ISIS 

Desfăşurarea trupelor ruseşti în Siria ar putea să ajute gruparea teroristă Statul Islamic, fiind trimise în zone din care provin alte grupări inamice ISIS, potrivit unui raport. 

Preşedintele iranian, Hassan Rouhani, de asemenea în New York pentru Adunarea Generală a ONU, a respins sugestiile potrivit cărora ţară lui operează împreună cu Rusiaîmpotriva ISIS: “Nu văd o coaliţie între Iran şi Rusia pentru combaterea terorismului în Siria”, a spus Rouhani. 

Raportul evaluează efortul global de a minimiza invazia ISIS, şi avertizează Irakul şi Siria că ar putea să nu supravieţuiască drept două state unitare. Raportul includeşi o secţiune asupra scopurilor Rusiei, în special cele care stau la baza trimiterii trupelor pentru ajutorarea regimului Bashar al-Assad. 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate