Editura Evenimentul si Capital

Oana Mizil RUPE TĂCEREA. Partenera "primarelui de la 5" a vorbit despre acatiste, pușcărie și procreare biblico-naturală cu Vanghelie. "În 12 ani am avut ŞASE sarcini PIERDUTE!" | EXCLUSIV EVZ

Oana Mizil FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANȚU
Autor: | | -2 Comentarii | 12158 Vizualizari

Nepoata fostului ministru comunist Paul Niculescu-Mizil și-a destăinuit intimitățile cu „primarele de la 5”, cu câteva zile înainte să o nască pe fetița lui Vanghelie. Plus alte cancanuri politice. Arestat la domiciliu, Marean a fost partenerul ideal pentru Oana Mizil. N-a putut pleca de acasă

Am trăit cu ea, de la distanţă, ultima lună de sarcină. Am simţit împreună mişcările bebeluşei încă nenăscute, am avut greţuri, n-am dormit nopţi –după ce primeam SMS-uri că s-a simţit rău şi interviul se amână, iar şi iar – am avut pofte nebănuite la ore mici, am fost – virtual – la EKG și am stat la palavre în parcarea vilei sale, în care a locuit bunicul său, Paul Niculescu- Mizil, cu șoferul său Florin, un urgisit condamnat să bea cafea adusă de acasă, la sticluță.

În tot acest timp n-am reuşit să ne întâlnim. Intervenea câte ceva, invariabil legat de copilul din pântecele său. Nici cu mama n-am vorbit la telefon, cum am vorbit cu Oana Niculescu- Mizil Ştefănescu, fostă Tohme şi viitoare Vanghelie, în ultimele sale săptămâni de sarcină. Când în sfârşit ne-am întâlnit, am fost introduşi, ca la marile case de azi, de o menajeră filipineză.

Ca o veritabilă prinţesă, născută comunistă şi convertită într-o burgheză de conjunctură, Oana n-a renunţat la tocurile cui nici cu burta la gură. Machiată și proaspăt coafată, cocheta concubină a „primarelui de la 5” era gătită cu o rochie înflorată, pe gustul alegătorilor săi. La gât perle, în urechi, perle, pe degetul mic al mâinii stângi diamante. Oana surâde, ştrengăreşte: „Îmi place luxul, da’ de bun simţ!”.


FOTO: Oana MizilÎnsărcinată prin „procedură naturală”

„Dacă vrea să mai stea, o mai ţin un pic. Da’ dacă se grăbeşte...”, se mângâie Oana Mizil pe burtica ţuguiată. E programată la cezariană, la o clinică privată. De ce nu naşte natural, îi e frică? Se alintă: „Aşa a zis doctoru’”. De sus, de la etaj, se aud zgomote ciudate. E Marian Vanghelie, primarul consemnat la domiciliu de niște oameni răi. Poate că, de plictiseală, dă cu aspiratorul. Mister... Dar, la naştere, va veni şi el? „Sper că da, a făcut solicitare... Măcar pentru câteva ore! N-are de ce să nu-l lase! Nu s-ar opri din drum să strângă pe cineva de gât”, se ambalează Oana. „Să ştiţi că n-am vrut niciun interviu! M-a sunat şi Măruţă, şi de la Vica, şi de la Kanal D. Vi-l dau vouă că, deşi m-aţi criticat, aţi fost politicoşi şi corecţi”, se justifică, neîntrebată, urmaşa fostului demnitar comunist.

Zice că s-a chinuit mult să aibă acest copil. Gurile rele spun că a fost conceput mai mult în scopuri judiciare, decât maternale. „În 12 ani am avut şase sarcini pierdute! Am avut o procedură in vitro în noiembrie, care n-a ţinut”, oftează viitoarea mămică. „Apoi, am reuşit, exact pe 25 decembrie, pe procedură naturală!”, e recunoscătoare proniei cereşti Oana Mizil.

Acatiste și canoane

Oana cade în misticism. „Am ţinut două canoane foarte grele! Unul de 40 de zile, de citit Acatistele Sfintei Fecioare. De aia o botezăm Maria. Şi, al doilea, cel mai greu, de citit cinci acatiste pe zi, plus paraclisul! Citeam, la îndemnul părintelui Vicar Iordache, și câte cinci ore pe zi, 40 de zile, fără întrerupere! El le-a însărcinat și pe Nadia, Sanda Ladoși și Andreea Marin. Mi-a zis că are 86 de copii spirituali”, intră tânăra politiciană în detalii procreative. Nu spune dacă şi tăticul a ţinut aceleaşi canoane. Data botezului n-au stabilit-o. „Va fi curând! Şi sper ca Marian să intre în control judiciar, să participe şi el”, se gândeşte ea la toate. O întrebare firească: Geoană va fi invitat? Oana se foieşte pe canapea. „Ami, adu-mi niște perne”, îi cere imperativ servitoarei filipineze: „Geoană face parte din procesul lui Marian. N-are cum să vină!”.


 

FOTO: Acum, Oana și Marian fac politică doar în sufragerieDupă naştere vor locui tot aici. „E casa în care a stat bunicul. E de la RAAPPS, dar nu pleacă şi ne luptăm cu ei. Am la subsol 30.000 de cărţi şi în casă multe tablouri. Vreau să o fac muzeu!”. Adevărul e că numai în salonul de primire sunt zeci de tablouri valoroase. O pinacotecă heteroclită, într-un decor de magazin de consignaţia de pe timpuri. Pe masă, între noi, e un hanger arăbesc din argint:„L-a primit bunicu’...”.

 

„Cârlanul” și „Prostănacul”

Mai demult spunea că este adepta dictonului: „Politica e o curvă care cochetează cu tinerii și se culcă cu cei bătrâni”. Și-a schimbat părerea? „Nu! Dar am fost dezamăgită...”. Roberta Anastase, Elena Udrea și Lavina Șandru erau preferatele sale. Mai ține legătura cu fostele sale colege? „Nu erau, neapărat, preferate. Îmi plăcea de ele, ca tinere fete în politică. Mai vorbesc cu Elena și Lavinia. Udrea e foarte curajoasă! Se bate cu un sistem”, explică Oana. Dar cu Iliescu, cel care a băgat- o în PSD? Dă din umeri: „Nu”. Se încruntă: „Sunt mai președinte decât Dragnea! Cine mai conduce PSD-ul? Cei cu carnet de partid de 20 de ani sau alții veniți de la alte partide?”. În urmă cu patru ani și-a anunțat sprijinul pentru Ponta. La demisia sa din Parlament i-a transmis, codificat: „Victore, Victore și nimic nu mai am de spus! Dar știe la ce mă refer. Îmi pare rău de el și de Daciana”. Îi pică bine introspecția: „Cuvintele mele se adeveresc! E o dezamăgire. Am crezut în el, dar și-a ratat șansa. Cred că merită eticheta de cârlan, cum i-a zis Iliescu. Așa cum o merită și Geoană pe a lui, de prostănac

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate