Editura Evenimentul si Capital

Britanicii din EPOCA de piatră ar fi realizat un COD SECRET. Mesajul MISTERIOS inscripţionat pe un PANDANTIV vechi de 11.000 de ani | FOTO

Cod secret inscripţionat pe un pandantiv (Sursă foto: independent.co.uk)
Autor: | | 1 Comentarii | 811 Vizualizari

Marcaje misterioase gravate pe un pandantiv vechi de 11.000 de ani, găsit în Yorkshire, din Marea Britanie, sugerează că locuitorii mezoliticului au folosit un sistem de linii lungi și scurte pentru a reprezenta evenimente sau obiecte sub formă numerică.

Marcajele par să fi fost înscrise pe pandantiv înt -un mod deliberat, iar arheologii cred că a a fost redat în aşa manieră încât să nu poată fi descifrat decât de anumiţi membri ai grupului, doarece multe dintre linii sunt aproape invizibile, relatează The Independent. 

Pandantivul a fost descoperit în situl arheologic Star Carr. Locul era utilizat în trecut pentru ritualuri şi dansuri ceremoniale realizate de şamanii preistorici. Printre obiectele găsite aici se numără şi 21 de măşti confecţione din cranii de cerb.

Dovezile găsite de la societățile tradiționale șamanice din nordul Asiei și din alte zone, unde marcaje similare sunt încă folosite, în special pe lemn, sugerează faptul că liniile descoperite recent pe pandantivul din Yorkshire-ul mezolitic reprezintă, probabil, numărul de animale mari, în acest caz, cerbi roşii, uciși în expedițiile de vânătoare. Cu toate acestea, unele dintre linii ar putea reprezenta, de asemenea, numărul de cântece și dansuri efectuate de grup atunci când o persoană aducea un cerb în tabără.

Sursă foto: independent.co.uk

Carnea animalelor ucise era crucială pentru supravieţuirea lor, şamanii văzând uciderea acestora ca pe un ritual de eliberare a sufletului animalului. Totodată, etnografia modernă sugerează că ritualul uciderii era considerat un aducător de noroc pentru viitoarele expediţii de vânătoare.

Gravura subtilă de pe pandantiv ar fi fost realizată în aşa mod încât doar anumiţi membri ai grupului să poată să o înţeleagă. Liniile au fost realizate pe o perioadă mai lungă de timp, reprezentând mai multe expediţii de vânătoare, mai notează independent.co.uk.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate